Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2018. 09:06h.

El futur incert del PDECAT

Els exconsellers presos donen suport a Puigdemont en veure les sigles del partit "superades pels esdeveniments"

El futur incert del PDECAT

El PDECAT es troba en un moment incert, després de que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi impulsat Crida Nacional per la República, que pretén englobar tot el centre-dreta independentista. Ara, al partit liderat per Artur Mas té el dilema de sumar-se al moviment, amb el risc que el PDECAT quedi difuminat, o mantenir-se al marge, qüestió que es decidirà el proper cap de setmana.

Puigdemont, però, compta amb el suport de Quim Torra, Jordi Sánchez i la plana major de Junts per Catalunya, a més de dirigents del PDECAT com l'exconsellera Neus Munté. També els exconseller presos o 'exiliats' del partit han donat suport a la Crida de l'expresident.

En aquest sentit, Joaquim Forn, Lluís Puig, Josep Rull i Jordi Turull, en un article conjunt publicat a El Punt-Avui i l'Ara, aposten per "una proposta que reafirmi un projecte polític més que no pas unes sigles concretes superades pels esdeveniments".

"El PDeCAT és l’organització política més implantada arreu del territori català, la que té més alcaldes i regidors. Justament per això haurà de ser, de nou, la més generosa atenent el clam de tanta gent que demana unitat i país", remarquen.

"Situats en aquest punt, la nostra proposta és que el PDeCAT decideixi formar part i esdevingui un dels impulsors troncals d’un gran moviment. No es tracta de com fem més gran el partit, sinó de com bastim un moviment més ampli, transversal i estable per ser conseqüents amb tot allò que obliga i representa l’1 d’octubre", afegeixen.

"La decisió més transcendent de l’assemblea del PDeCAT ha de ser respondre positivament a aquesta Crida Nacional i articular els instruments necessaris per culminar la creació d’aquest nou espai polític al llarg de la tardor d’aquest any. Per tant, més que entrar en dinàmiques i polèmiques endogàmiques sobre càrrecs i persones, cal mirada àmplia i concentrar totes les decisions i els esforços en com fer la millor aportació a partir d’aquesta Crida Nacional", consideren.

"La nostra manera de ser PDeCAT és acabar formant part de Junts per Catalunya. És fer possible, amb molts d’altres, Junts per Catalunya. No ens podem imaginar cap servei més important que el nostre partit pugui fer ara al projecte de llibertat nacional, al projecte de la República Catalana", sentencien.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#10 Galba, Barcelona, 17/07/2018 - 19:00

Ja em perdonareu. Jo soc liberal a tope. Però aquest noiet, sortit del no res. enamorat de si mateix, que s'escolta tant, amb la seva estetica hypster retocada cada 24 hores...
quins merits te per fer el jiripolles d'aquesta manera?

#9 joan, manresa, 17/07/2018 - 17:16

tinu.)concordia....,El President li van tremolar les cames i es va llançar a un populisme que el paguem car i el pagarem car.,.amb un President com en Tarradelles ,axó no hauria passat. Viuriem altres situacions...,aqui es va acabar CDC i CiU...,tot lo que pugui venir son intents de flotació..,els voltors d'aquí i d'ella van fer la seva feina..

#8 joan, manresa, 17/07/2018 - 17:10

tinu.)disfreses..,pro cap va a la mida...,vivim en altre temps..,ni millor ni pitjor ..,diferent.--Aquest centre del Sr.Mas,va caure en aquell moment de debilitat devant la Presidenta de ANC,Carme Forcadell. Aquella visita al Sr.Mas entregan-li unas "peticions",amb nom del poble ,esperant a sota el balcó...,va fer tremolar els ciments de la (con

#7 joan, manresa, 17/07/2018 - 17:06

El Casal obrint la seva pantalla des de Moro-l'andina.--Ya tornem a ser aquí.Hem estat amb 4 companys de la tertulia i familia al Pais Basc de visita als nostres amics..,en parlarem,quant toqui.---El PDeCAT,está tocat de mort.Tots han fuguit de l'antiga CiU o de CDC.(que per cert CAT,li deu moltes coses impensables...)Es busca moltes (cont

#6 Tabarnés puro, Barcino, 17/07/2018 - 12:51

Aurora Dorada a la tractoriana. Ya tardaba.