Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2011. 18:35h.

El globus sonda de Boi Ruiz

El conseller proposa una pòlissa obligatòria per a rendes altes i després ho nega

El globus sonda de Boi Ruiz

Boi Ruiz, en una imatge d'arxiu

Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat, ha negat que el Govern estigui considerant la possibilitat d'introduir una pòlissa obligatòria per accedir als serveis sanitaris a partir de certs nivells de rendes.

Ruiz ha negat aquesta possibilitat, mitjançant un comunicat, després d'haver afirmat poques hores abans que "ens agradaria obrir un model assegurador diferent i seríem partidaris de models més europeus, on hi hagués una pòlissa bàsica obligatòria d'assegurança en funció del nivell de renda".

El titular de Salut havia fet aquestes declaracions a la inauguració d'unes Jornades de l'Associació Catalana d'Establiments Sanitaris (ACES), celebrades a ESADE, en les quals diversos experts han parlat de la sanitat a Catalunya en un escenari de postcrisi.

Des de Salut s'ha puntualitzat que en les jornades es parlava del finançament dels serveis sanitaris i que "en aquest context el conseller ha comentat un dels models possibles, el d'Holanda, on existeix una pòlissa obligatòria en funció del nivell de renda" .

També s'assegura en el comunicat que "en cap cas, el conseller Ruiz ha dit que el Govern estigui considerant un model de finançament com aquest per als serveis sanitaris públics de Catalunya".

El que sí que ha dit el conseller de Salut en la seva intervenció és que "dubtava que el Govern de l'Estat, que és qui hauria de prendre una decisió com aquesta, tingui aquest debat entre les seves prioritats en aquests moments".

D'altra banda, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que no hi ha "plans ocults" en aquest sentit i s'ha remès al comunicat de Salut per a negar que s'estigui considerant la possibilitat d'introduir tal pòlissa obligatòria.

Per la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Laia Bonet, ha assegurat que "el conseller Boi Ruiz o va per lliure o fa de llebre", ja que "les seves paraules denoten falta de respecte a la ciutadania i falta de rigor en la formulació de les respostes".

La dirigent socialista ha ironitzat que "no podem negar que si una cosa té de positiva és que de tant en tant el senyor Ruiz diu el que pensa, encara que sigui per equivocació", i ha assegurat que "sigui per incontinència, improvisació o inconsciència, les declaracions de Ruiz demostren que juga amb les paraules i dóna una imatge erràtica i confusa de la política del seu departament".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 FUNCIONARI CALENT, PALS, 30/11/2011 - 17:53

Fa vergonya veure com cada dia el Sr. Boi i els seus convidats mengen un menú de 35 euros encomanat prèviament, passant els carretons amb menjar, maitre inclòs, davant dels ulls dels funcionaris bocabadats, interins cabrejats i empreses externes acollonides. Pagui el dinar qui el pagui!!!!

#12 Kropotkin, Vic, 30/11/2011 - 12:19

Este hombre dejará huella en Cataluña... Jua, jua, jua,... Cuantos parados deberán pensar en el con agradecimiento... Jua, jua, jua,... Lo peor de todo es que al tipo se le ve satisfecho de todos los males que produce... Es capaz de ir a misa los domingos... Jua, jua, jua,...

#11 Séneca, Barcelona, 30/11/2011 - 00:36

Si segueixen escanyant tant al poble és possible que hi hagi un aixecament i alguna cosa més. Que no veuen que la gent està a les últimes i que no resistirà més misèria. Que és que volen trets al carrer? Doncs ho sembla.

#10 pere, barcelona, 29/11/2011 - 22:40

Boi es un perill públic. Se li veu massa el llautó. Manipulen el llenguatge. Copagament NO: "REQUETEPAGAMENT". Que paguin més les rendes altes. Si, després de haver pagat un 35 % de IRPF. No s'en adonen que els diners no els han posat ells, els hem posat tots i cada un de nosaltres.

#10.1 alroes, Barcelona, 30/11/2011 - 08:12

el problema rau en què considera aquest impresentable que són les rendes altes.Per ell les rendes altes seran qualsevol que cobri 1200 euros/ mes. O sia, que acabarem pagant els de sempre: la classe mitjana-treballadora, doncs les rendes molt elevades ja deuen tenir mútua privada

#9 Miquel, Girona, 29/11/2011 - 22:05

Això passa quan poses la guilla a guardar el galliner.