Política · 7 de Maig de 2012. 17:43h.

El globus sonda de Successions

Oriol Pujol planteja recuperar l'impost i el PP català s'hi oposa

El globus sonda de Successions

Mas, amb Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu

El PP català s'ha mostrat en contra de recuperar l'impost de Successions. Després que el secretari general de CDC, Oriol Pujol, hagi deixat la porta oberta a modificar l'impost com a mesura "excepcional" en temps de crisi, la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho ha fet públic el seu desacord. 

"Hi estem absolutament en contra", ha dit Sánchez-Camacho abans de recordar que "el propi Govern de la Generalitat va dir que aquest impost, des d’un punt de vista de recaptació, és irrellevant”. "Donada aquest consideració –ha continuat-, no s’entén que ara es vulgui modificar, amb la inseguretat jurídica i la desconfiança que això pot generar en els catalans".

Per a la líder dels populars catalans "això és una mostra que la Generalitat no sap per on fer els ajustos i el que hauria de fer és tancar les ambaixades, reduir empreses públiques i els 500 milions d’euros que es gasta en subvencions prescindibles".

Per la seva banda, Oriol Pujol, deixava aquest diumenge la porta a que el govern català recuperi l'impost de Successions en un context econòmic que pot obligar a prendre mesures "excepcionals". Mesura, però, que ha dit que en tot cas està en mans del Govern d'Artur Mas.

En declaracions al programa "Parlament" de TV3, Pujol ha estat preguntat per la possibilitat de recuperar l'impost de Successions, eliminat a principis de la legislatura, i ha contestat: "Pot ser que el Govern de Catalunya, en el que queda d'aquest any o probablement l'any que ve, es vegi en l'obligació de prendre alguna mesura excepcional ".

"Però li toca al Govern anunciar quines i si té a veure amb l'impost de Successions, amb altres dinàmiques impositives o amb les dinàmiques d'ajust o de control de la despesa", ha afegit. Segons Oriol Pujol, en el context de crisi econòmica, "algunes mesures més s'hauran de prendre per intentar ser molt exemplar en el rigor pressupostari, que és una cosa en el que voldríem ser molt seriosos sempre que no ens ofegui, ja que és possible que en algun moment determinat s'hagin de plantejar posicions excepcionals".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Carlota, Barcelona, 08/05/2012 - 16:36

Hola, espero que CIU no vuelva a poner el impuesto de sucesiones, en mi familia despues de muchos años trabajando mi padres fines de semana, fallece mi madre de muerte súbita 64 a. en 2009 y mi padre, yo con hipoteca de mi piso y mi hermano vamos a estár años pagando esta injusticia, y sin empleo

#7 Bresc, barcena, 08/05/2012 - 14:03

Esperem qu CiU no ho faci, perquè perdrà molts vots a les properes eleccions

#6 joan, manresa, 08/05/2012 - 12:13

tinu.)del tripartit.., no fotem are el gilip...s,entenm que han d'aguantar cada día la demagojia de las esquerras ,ells varen ser molt putas,van abolir per la banda baxa ---amb un acte de pura demagojia---,dons els afectats son minims i axís van quedar com justiciers devant dels seus.Quin País...

#5 joan, manresa, 08/05/2012 - 12:10

El Casal,12 h.--Aquest impost és injust,i unic al estat espanyol,per lo tant ben suprimit está,i si a sobre era promesa electoral,dons ben fet la seva supressió.Are si tanta falt fa si axó es de vida o mort,dons posem-lo ,pro compte amb tots els escalats ,els suspessos are i els del (cont.

#4 jajjajajaaa, Barcelona, 08/05/2012 - 10:37

jajajajajajajajajajajajajaaa impost de successions, de patrimoni....i limitaio de la propietat privada ja esta be de vividors i rentistes a currar collons