Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2014. 09:27h.

El Govern accepta el dret a decidir de la Vall d’Aran

El president de la Generalitat afirma que defensarà el sistema d'immersió lingüística

El Govern accepta el dret a decidir de la Vall d’Aran

Una imatge de la reunió de Mas amb la junta de l'ACEM (Foto: Francesc Tur)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que acceptaria una consulta sobiranista a la Vall d’Aran per decidir el seu futur si els seus habitants ho demanessin. Una posició que ha contraposat a l’actitud adoptada pel Govern espanyol en contra de la consulta sobre la independència de Catalunya.

Mas ha aprofitat una visita a la Vall d’Aran aquest dissabte per llançar un nou missatge per reivindicar el dret a decidir, assegurant que l’acceptaria pels aranesos, tot i que ha apuntat que treballarà “perquè l’Aran segueixi formant part de Catalunya”, ha senyalat.

Artur Mas ha recordat que l’objectiu del Govern és “convocar i fer” la consulta i concentrar-se en allò que s’ha acordat, tot i que ha apuntat que “si ens trobem amb tots els entrebancs del món per impedir aquesta consulta ja parlarem d’altres coses”.

El cap de l’executiu català, després de reunir-se amb la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), també ha fet referència a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la immersió lingüística, afirmant que el Govern “no està gens d’acord” amb el que diu i per aquest motiu “presentarà un recurs davant d’altres instàncies judicials”.

Artur Mas ha defensat el sistema educatiu pel que fa a l’ensenyament de les llengua perquè “funciona bé”, posant com a exemple el fet que “els nois i noies que acaben l’ESO parlen el català i el castellà igual que la mitjana dels espanyols”. En aquest sentit, ha lamentat que “uns pocs estiguin qüestionant contínuament i intentin alterar el sistema de pràcticament tots”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

97 Comentaris

Publicitat
#63 Rafel de Rubí, RUBÍ (Nació Catalana), 04/02/2014 - 19:39

I és que els colonitzadors estrangers, altrament anomenats"españoles" són tant però tant, cavernícoles i tercermundistes ignorants que no s'assabenten de res. Encara no saben ni què és una nació i això, és molt fort Eh !!!

#62 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 04/02/2014 - 15:00

totalment d'acord. Crec que la Vall d'Aran estarà millor com a autonomia sobirana federada en el nou estat Català, que no pas com està ara formant part d'espanya o com a pais independent. Però això ho han de decidir ells com a nació.

#61 BEJOTA, BCN, 03/02/2014 - 13:18

Durao Barroso refuta Sala-i-Martín en un sopar privat del Fòrum de Davos
L'economista i activista independentista recrimina al president de la Comissió Europea que "ens expulseu de la UE als qui no matem per la secessió". Barroso li recorda que són els independentistes els que volen deixar la UE.

#61.1 BEJOTA, BCN, 03/02/2014 - 13:19

LA VALL D'ARÁN VOL FER LES MALESTES.ON ESTÁ EL NEGOCI ,SR. MAS I JUNQUERAS ?

#60 pau bores, BCN, 03/02/2014 - 11:36

jo estic per la independència de Barcelona de Catalunya, amb una història més antiga que la de catalunya, i ofegada a impostos per donar a les comarques parasitàries que viuen de nosaltres. Barcelona independent! tenim dret a decidir....

#59 esteve, Tarraco, 02/02/2014 - 22:48

No se la autodeterminación, pero una Cat independiente si debería reconocer la autonomía para Aran y Tarragona por razones históricas y culturales.

#59.1 Pablo, Madrid, 02/02/2014 - 23:18

Y es que, si el patrón escogido es la historia, El señor Mas también debería conceder la autonomía o quien sabe si algo más a lérida...

#59.2 Ramon, Tarraco, 02/02/2014 - 23:58

La autonomia de Tarragona? que t'empatolles?

#59.3 Stop collonades, Tortosa, 03/02/2014 - 08:45

A les Terres de l'Ebre som tan catalans com el qui més...!! Sou patètics intentant crear divisions territorials i fractures a la societat catalana segons els origens o la llengua i no us en sortireu. Aran és de nacio occitana i ha de poder decidir si vol renovar la unió amb el nostre nou pais...