Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2013. 14:16h.

El Govern acusa l'Estat de fer "una reforma encoberta de la Constitució"

Homs afirma que la supressió d'òrgans de la Generalitat és "una excusa per eliminar competències"

El Govern acusa l'Estat de fer "una reforma encoberta de la Constitució"

Imatge d'arxiu de Rajoy amb Mas

El Govern ha acusat el qualificat l'informe del Govern espanyol en què es planteja la supressió d'organimes de la Generalitat de "reforma encoberta de la Constitució" i de "brutal operació de recentralització". Així que l'Executiu d'Artur Mas té previst vigilar les accions del de de Rajoy en aquest marc i combatre "política i jurídicament qualsevol reducció de competències".

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assenyalat la reforma del PP preveu suprimir el Síndic de Greuges, el CEO i el Servei Meteorològic de Catalunya, entre d'altres organismes de la Generalitat.

"En total -ha afegit- són una dotzena d'organismes, d'observatoris autonòmics, altres entitats que "quedarien pràcticament inservibles", a més de la reducció de capacitat de gestió en assumptes com les beques. "Pràcticament, la compra d'un bolígraf l'haurien d'aprovar a l'Estat , ha reblat.

El portaveu del Govern ha expressat que hi hauria d'haver "més honestedat i transparència" per part de l'executiu espanyol i ha avançat que la vicepresidenta Joana Ortega es reunirà amb representants dels grups parlamentaris per informar-los de les intencions "recentralitzadores" de l'Estat.

A més, Homs ha rebatut l'argument de l'eficiència de l'Executiu espanyol i ha assenyalat que les mesures "pretenen que el que pugui fer l'Estat que ho faci el estat". "És una excusa per eliminar competències a les autonomies i això contravé el marc constitucional", ha insistit.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#2 Potaroig, Toronto (ON), 04/12/2013 - 08:08

Ara es volen carregar el SMC quant han tingut anys doblat el servei ? El AEMET mai ha deixat Catalunya, de fet a Corbera hi te un radar que ha seguit funcionant de manera ininterrompuda tots aquest anys i que la seva despesa no ha servit per a res ja que a pocs kilòmetres hi havia el de Vallirana.

#2.1 Terraxa, Terrassa, 04/12/2013 - 15:46

L'agència estatal té 1.358 en plantilla, 400 dels quals a la central.
Heu sentit bé, 400 a Madrid.
I 82 milions de pressupost anuals.

#2.2 Terraxa, Terrassa, 04/12/2013 - 15:46

L'agència estatal té 1.358 en plantilla, 400 dels quals a la central.
Heu sentit bé, 400 a Madrid.
I 82 milions de pressupost anuals.

#1 Pepe, Barcelona, 03/12/2013 - 17:50

Eficiència vs autogovern
Els polítics autonòmics prefereixen l'autogovern abans que l'eficiència, reduir despesa o aprofitar economies d'escala.
Patètic.

#1.1 Terraxa, Terrassa, 04/12/2013 - 15:49

L'administració central és qualsevol cosa menys eficient, ha generat el 76% del deute públic.