Publicitat
Política · 22 de Juny de 2013. 11:53h.

El Govern admet "casos puntuals" de desnutrició

Neus Munté ho desvincula de la crisi i demana no generar alarma

El Govern admet "casos puntuals" de desnutrició

Munté

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha afirmat que tots els nens catalans tenen cobertes les seves necessitats alimentàries bàsiques, tot i que ha admès casos "puntuals" de desnutrició, i ha subratllat que tots els menors estaran atesos també a l'estiu, tot i no disposar del recurs del menjador escolar.

La consellera, que ha demanat que no es generi una alarma social amb aquesta qüestió, ha explicat que a Catalunya sempre ha existit una pobresa infantil estructural del 16%, que no s'ha aconseguit eradicar en períodes de bonança econòmica, i que aquest col·lectiu "sempre ha estat atès tot l'any, evidentment també a l'estiu".

"No tenim constància que tinguem xifres de desnutrició que ens hagin de preocupar, més enllà de casos puntuals", ha manifestat Munté en una entrevista d'Europa Press. També ha demanat que es tingui en compte la diferència entre els termes desnutrició i malnutrició.
 
"No sempre tenim els millors hàbits saludables quan mengem, el que deriva en casos de malnutrició que no es deuen a causes econòmiques, sinó a la falta de temps i als costums, cosa que també passa en famílies amb recursos". "Entre la malnutrició i la desnutrició hi ha un marge molt gran que no hem esgotat encara", ha asseverat la consellera.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#12 Gerard, Barna, 25/06/2013 - 18:18

No tenen relació amb la crisi?? No esclar, ho fan per dissimular. Potser són fills de polítics de l'oposició que volen desacreditar el govern. Quin panorama.

#11 Cristina, BArcelona, 25/06/2013 - 12:54

El més trist d'aquesta noticia són els comentaris que hi he llegit. Masclistes (les dones a cuinar i a callar), racistes i absolutment cruels. Només m'agradaria que durant uns mesos les vostres families visquèssin en les mateixes condicions que els que només poden fer un apat calent al dia.

#10 josepxicot, Barcelona, 23/06/2013 - 20:25

Quant jo era un nano als voltants dels 50,cap nen
passaba fam,les mares sabien cuinar i portar la
cura dels infants,ara ambtota aquesta gent de fora
que vol viure d´allò més bè,pensa que l ´Estata d ´
alimentara tothom,quant no hi ha diners s´acaba
el socialisme.

#10.1 ona, Valls, 23/06/2013 - 21:48

Si senyor, la decada dels 50 hi havia miseria i la gent no tenia comoditats a casa però tothom menjava, hi havia imaginació i sacrifici, cosa que ara poca gent sap el que es aixo, tenen canalla i es pensen que els hi han de mantenir les altres.

#9 Kropotkin-Harto de paletitos catalanistas, Vic, 23/06/2013 - 13:41

Que? 17.000 millones q cada año se van a Madrid y no vuelven? Nada, nada si hay desnutrición infantil en Cataluña es por culpa de las migajas para el catalán....juas, juas....bueno, os dejo, q sale el Rivera en Telefacha.

#8 spanish, Madrid, 23/06/2013 - 01:56

que hijos de la gran puta

#8.1 catalan, barna, 23/06/2013 - 13:46

Qui? Els qui empobreixen sistemàticament la societat catalana, expoliant-nos 16.500.000 d'euros cada any, i ofegant-nos amb un deute similar al que Alemanya imposa a Grècia? Doncs sí, bastant.