Publicitat
Política · 3 de Març de 2019. 12:35h.

El Govern admet que la República no existeix

Pere Aragonès reconeix que “no s'ha pogut dur a la pràctica”

El Govern admet que la República no existeix

Pere Argonès, en una imatge d'arxiu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Argonès, ha reconegut en una entrevista a La Vanguardia que la República no existeix perquè “no s'ha pogut dur a la pràctica”. “Nosaltres diem que estem construint les majories per fer possible allò que no vam poder acabar l'octubre de 2017”, ha assegurat.

Preguntat directament si “la República existeix o no existeix”, Aragonès ha respost que “és evident per a tothom que el que es va aprovar al Parlament el 27-S no s'ha pogut dur a la pràctica”. “Si no, no estaríem en aquestes circumstàncies”, ha afegit. També ha assenyalat que la DUI “no es va poder dur a terme perquè no hi havia la majoria suficient".

El número dos del Govern ha evitat concretar quina seria la resposta de l'Executiu català en cas de sentència condemnatòria per als encausats, i s'ha limitat a indiciar que “la resposta ha de ser cívica i pacífica”. “La resposta ens ha de conduir a una solució, que només pot ser parlar, negociar i votar”, ha explicat.

Aragonès no ha descartat la via unilateral en cas de victòria del PP, Ciutadans i Vox a les eleccions generals. “No descartem cap via pacífica i democràtica. Evidentment, prioritzem la via més consensuada i civilitzada possible”, ha assegurat.

El vicepresident de la Generalitat ha considerat que “si apliquessin un 155 ideològic, seria una violació de l'ordenament jurídic” que seria contestat amb “la màxima unitat” per formacions “més enllà de les independentistes”. Aragonès ha afirmat que en el seu moment es va acatar el 155 perquè “es va veure l'oportunitat de tornar-s'hi amb una victòria independentista a les urnes el 21-D”.

Respecte un possible avançament electoral per no haver pogut pactat els Pressupostos, el vicepresident català ho ha descartat perquè “no hi ha una majoria alternativa a l'actual de JxCat i ERC”. “Unes eleccions ens situaria en un escenari molt similar al d'ara, faríem perdre el temps a l gent”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 03/03/2019 - 23:54

¡La República no existe, cedeerre! ¡Lo ha dicho Pere!

#14 lepero, Barcelona/Tabarnia, 03/03/2019 - 20:02

Aragonès ha inventado el agua caliente.

#13 Cris, Barcelona , 03/03/2019 - 18:57

Pues muchos independentistas estarán desconsolados, era muy normal oirles decir lo contrario. Menuda tomadura de pelo que les habéis colado. Jijiji

#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/03/2019 - 18:53

"la DUI “no es va poder dur a terme perquè no hi havia la majoria suficient". dice el fulano. Eso lo sabíais antes de tirarla adelante. Una d edos o habéis engalado al personal y ya tardas en decirles la verdad, o vuestro golpe iba en serio y salio mal, po lo que hay que asumir las consecuencias. No os veo asumiendo ninguna de las 2.

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/03/2019 - 18:45

Pero que be s´ho han pasat oi ?

I volien fer.se el simpa de sempre pero els han enxampat al sortir en desbandada del puticlub creientse que estaven a la festes majors del seu poble.

I ara ja no valen les Piques d´Estats i els Virolais a qui encolomarli la factura.