Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2018. 09:54h.

El Govern admetia la paràlisi d'inversions que negava en públic

"La impressió general és que les filials de multinacionals paralitzen inversions"

El Govern admetia la paràlisi d'inversions que negava en públic

El Govern reconeixia internament la paràlisi d'inversions com a conseqüència del procés que negava públicament, tal com demostren uns informes de l'executiu català publicats per eldiario.es. També instava a comunicar aquesta situació telefònicament i no deixar res per escrit.

"La impressió general (obtinguda a partir de trucades i de trobades empresarials en el marc de la Barcelona Industry Week) és que les filials de multinacionals ja presents a Catalunya paralitzen inversions", diu un informe intern que va rebre el per llavors conseller d'Empresa, Santi Vila, el 5 d'octubre.

El document, elaborat des de la direcció general d'Indústria i l'agència de la Generalitat per a la competitivitat empresarial, Acció, està adjuntat en els centenars de correus electrònics confiscats per la Guàrdia Civil als exconsellers. L'informe intern reporta una "primera alarma més enllà de comentaris informals" en el si de la conselleria d'Empresa per la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència.

Aquest informe alertava de la inquietud de diferents empreses pel procés unilateral que va emprendre el Govern. Aquestes empreses exigien reunir-se amb l'administració catalana. Entre elles es troben la firma japonesa Denso, l'empresa nord-americana Metaldine AMM, la multinacional Hewlett Packard, les firmes EGO Appliance i Picadilly Group o la francesa BNP Paribas.

En el camp de la petita i mitjana empresa, es trasllada la "preocupació" de les firmes sobre aranzels, impostos, seguretat jurídica i finançament davant d'una DUI així com els "indicis de boicot" a productes catalans "per part d'empreses espanyoles" i en el mercat aragonès.

La direcció general d'Indústria i Acció conclouen el document amb una proposta de argumentari. En primer lloc, demanen a Vila "no enviar informes per escrit, sinó fer recomanacions telefòniques". Entre les dades que sí que recomanaven destacar públicament hi ha el creixement del 37,7% en les domiciliacions fiscals d'empreses a Catalunya entre gener i setembre de 2017. El mateix informe recull, però, que al setembre van baixar un 51,1% respecte al mateix mes de 2016.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#22 Sergi , Barcelona, 26/09/2018 - 18:06

El terrible daño que le han hecho al pais toda esta gente es ya irreparable, el gran daño causado se ira viendo en los proximos años.

#21 Bisbalenc, La Bisbal, 26/09/2018 - 16:26

Pobres de vosaltres quant els catalans tinguin gana... no sabreu a ón amagar-vos.

#20 Galba, Bcn, 26/09/2018 - 15:04

Exageracions. Encara avui la cua de empresaris fent cua per instalarse a Catalunya arriva fins a Waterloo. Más, Puigdemont i Junqueras no menteixen mai.

#19 Cris, Barcelona , 26/09/2018 - 13:51

Decirselo a los independentistas. Los que no somos de la secta del zumbado ya lo sabíamos.

#19.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/09/2018 - 17:31

El problema es que esto en TV3% y Vilaweb no va a salir

#18 sid, bcn, 26/09/2018 - 13:47

han arribat al poder i manipular a la societat dient q Espanya ens roba, com Salvini, i prometent una paradís sense atur i un PIB 4 vegades més gran. Pq la gent s'ho a cregut i espero que comencin a veure que menteixen i només volen el poder i els diners,