Publicitat
Política · 1 de Maig de 2017. 13:50h.

El Govern 'amenaça' amb “una nova cultura d’impostos”

Economia avança que apujarà també el preu d’altres productes

El Govern 'amenaça' amb “una nova cultura d’impostos”

El Govern confirma que “hi ha la voluntat” d’aplicar un impost similar al de begudes ensucrades sobre altres productes amb excés de greix o de sucre. El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, en declaracions a El món a RAC1, ha emmarcat el nou impost en “una nova cultura d’impostos” amb l’objectiu “que es produeixi un canvi d’hàbits” de consumidors i fabricants.

“L’impost de begudes ensucrades forma part d'una nova cultura d'impostos. L'impost queda emmarcat en la nova corrent de fer servir els impostos per corregir certs problemes que té la societat”, ha defensat Salvadó.

“L’objectiu del govern és corregir els hàbits, no tant dels consumidors, com dels propis fabricants”, ha dit, a més d’avançar que “hi ha la voluntat de posar aquest impost sobre els aliments amb excés de sucre o de greix”.

“Avui, segurament, no es notarà que la beguda és més cara. L'impost es comença a repercutir a partir de la data que el punt de venda ha comprat el producte al distribuïdor”, ha explicat. “La idea és que el consumidor pagui l'impost perquè es produeixi un canvi d'hàbits del consumidor”, ha sentenciat.

Finalment, ha elogiat que “Madrid ha estat molt respectuós amb nosaltres. Entenen que Catalunya vagi per davant. De moment, sembla que no hi ha d'haver cap problema per aplicar-lo”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 patimpatampatum, Palafrugell, 02/05/2017 - 13:02

Com que anem camí de ser la Dinamarca de la Mediterrània, de moment pujen els impostos a la danesa.
I es que, és clar, als periodistas afins, a la ANC, Omnium, AMI, viatges culturals...a tot això cal pagar-ho.

#18 el talp venjador, Bcn, 02/05/2017 - 10:42

aviat aquesta gent ens dirà com hem de vestir i com hem de pensar. Això s'assemblarà a Korea del Nord. I la Colau o la Gabriel la nostra guia i lideressa. Ho lamento,però jo amb aquesta colla no vull anar-hi en lloc.

#17 0105, bcn, 01/05/2017 - 22:26

Junqueras al final un experto en dietética, es por salud o mero afan de recaudación? lo próximo la bolleria, jajajjajaa

#16 Josep Pagés i Canaleta deCardedeu CAL UNA FORTA PUJADA DEL IVA I DE IMPOSTOS ALES BEGUDES ALCOHOICAS PER EVITAR ACCIDENTS , CardedeuEstaciondeTrensinMarquesina, 01/05/2017 - 21:00

NO LI DIGUEU A NINGU Lo que hus dire no vui sapigan " HE SIDO YO " Qui a dic aixo : LA PUJADA DE IMPOSTOS de las Begudes Ensucrades ,Que pagaren tots .Es per AMAGA En realitat Quel GOVERN CATALÀ . No vol Puja Impostos a les Rentes Altes con volia fer E.R.C. NO VOL Puja Impostos a Begudes Alcoholicas

#15 Telamarinera, Vilanova , 01/05/2017 - 20:52

Pues a mí me parece fenomenal este impuesto. Lastima q su aplicación no signifique que los recursos obtenidos sirvan para reducir otros.