Publicitat
Política · 14 de Juny de 2017. 12:02h.

El Govern anuncia una "borsa" de voluntaris per al referèndum

Puigdemont admet que falten "serrells" per consensuar, però diu que es "farà amb totes les garanties"

El Govern anuncia una "borsa" de voluntaris per al referèndum

Puigdemont, amb Forcadell i altres membres del Gover i del Parlament, quan va anunciar el referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat resposta als temors fets públics pels funcionaris davant la seva implicació en l'organització del referèndum i ha explicat que no forçarà cap empleat públic a participar i que, per això, el Govern preveu crear una "borsa" perquè aquelles persones que vulguin "es puguin apuntar" i participar en la convocatòria.

"Ningú no serà forçat a res. Hi haurà un absolut garantisme. Obrirem una borsa perquè els treballadors que ho vulguin, funcionaris o no, es puguin apuntar perquè el Govern els acrediti com agents electorals", ha assenyalat Puigdemont, després d'una pregunta del president de Junts pel Sí, Jordi Turull.

Puigdemont ha titllat d'"artificial, inflada i interessada" la polèmica sobre els funcionaris atès que la legislació electoral espanyola no parla enlloc que els funcionaris hagin de participar en els processos electorals. "Els funcionaris poden estar absolutament tranquils, tant pel que fa l'organització del referèndum com pel que fa l'oferta d'ocupació pública", ha assegurat.

El president també ha assegurat que el Govern farà un referèndum "amb totes les garanties" i durant la sessió de control al Parlament ha anunciat que presentaran "tots els detalls tècnics i legals" a finals de juny.

Puigdemont ha fet aquestes manifestacions després que el diputat de la CUP, Benet Salellas, li ha reclamat els detalls sobre la votació: "Si el que volem fer és un referèndum a l'octubre i que sigui creïble, necessitem des d'ara les garanties".

"Vostè sap que hi ha alguns serrells que hem de consensuar, però la nostra voluntat és que els ciutadans i ciutadanes, tinguin l'absoluta certesa que es farà bé i que tenen motius, com nosaltres, per ser optimistes", ha afegit Puigdemont, que ha remarcat que "el referèndum s'adaptarà a la immensa majoria de les garanties internacionals".

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#40 pepe.----, andorra, 15/06/2017 - 11:01

como le decia el punkie al mod en the young ones, sou molt avorrits.....Barcelona autonomia.....

#39 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 15/06/2017 - 09:57

Y no parar de reir ... y rodar y rodar ... y reir y reir ...

#37 M, Sabadell, 14/06/2017 - 21:02

Alguien debería explicarle a este hombre, que la astucia de los voluntarios ya está muy sobada, que todo el mundo conoce como funciona eso del voluntariado, hasta la propia fiscalía conoce de que va.
Cuando uno se mete en un laberinto sin salida, y no sabe como salir, lo mejor es dar media vuelta y salir por donde entró.

#36 lucas, bcn, 14/06/2017 - 21:00

Un refeeerendun de la señorita pepis, con las garantiiiiias de la señorita pepis. NINGUNA

#35 Galba, Bcn, 14/06/2017 - 19:04

500,000 persones recolzant el referendum. entitats, societat civil, Josep Guardiola, Mikimoto, Jordi Baste, Rahola... Sobrarà gent, ja ho veureu. O no?

#35.1 Piticly66, Igualada, 14/06/2017 - 20:18

..y jordi perpiñán y modium y karhu y la mayoría de los que comentan en el ara, elnacional, vilaweb ..no, si aun habra peleas por presentarse "voluntarios" ..
De tontos útiles sobran ..

#35.2 PQG , Península Ibérica , 14/06/2017 - 20:31

Solo 1/2 millón, andandará el 80% del que tanto presumen XD