Publicitat
Política · 24 de Maig de 2012. 15:46h.

El Govern aparca el xoc de trens

Homs diu que la "unanimitat" dels partits en que cal un nou model "ens obliga a posar-nos tots d'acord"

El Govern aparca el xoc de trens

Una reunió de Govern

El Govern ha aparcat el xoc de trens amb l'Executiu espanyol sobre el pacte fiscal i s'ha mostrat disposat a negociar amb totes les formacions un nou model. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha celebrat que totes les formacions acceptin que "hi ha un problema greu" amb l'actual sistema finançament i creu que "això ens genera a tots l'obligació alta de mirar de posar-nos d'acord".

En aquest sentit, ha expressat que la cimera del proper dia 30 maig -que es farà a les 17 de la tarda- "ens ha de poder servir per certificar aquest diagnòstic i per posar en comú les diferents receptes -cada formació ha fet la seva proposta- i quantes coses hi ha compartides". "Aquesta línia de treball té un possible recorregut", ha manifestat.

L'executiu de Mas ha deixat clar que intentarà sumar el PSC i PPC al pacte. Els líders de les dues formacions, Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho, s'han reunit al Parlament i han demanat a Mas que l'acord català pel pacte fiscal els inclogui, com a principals partits de l'oposició, i que sigui "viable" en el marc legal espanyol.

Però Mas ja va mostrar la seva predisposició a negociar amb PSC i PP durant la sessió de control. Les posició entre CiU i PSC s'ha acostat en les darreres setmanes i ahir el president del grup parlamentari del socialistes catalans, Joaquim Nadal, va oferir-li un pacte fiscal "ambiciós, just i possible".

I respecte al PPC, Mas va dir-li a la líder dels populars catalans que "no cal que en parlem més públicament del pacte fiscal. Treballem discretament, perquè els acords no els farem discutint al Parlament i davant de les càmeres i els mitjans de comunicació".

D'altra banda, les formacions sobiranistes li han demanat que no renunciï al pacte fiscal que es va acordar en la comissió del Parlament. En aquest sentit, ERC va recordar ahir al president que "aigualir els acords de la comissió pel concert comporta estar sota l'arbitrarietat espanyola" i Solidaritat ha anat més enllà i ha demanat a Mas que es plantegi "l'Estat propi com a pla B" si fracassa el pacte fiscal.

Per la seva banda, el president d'ICV, Joan Herrera, ja va demanar -després de reunir-se amb Mas- "el consens de totes les forces, hem de sumar perquè la proposta tingui viabilitat". "l pacte que surti del Parlament ha de ser viable, però sense desnaturalitzar la proposta", va assenyalar.

Finalment, Ciutadans, mitjançant el seu president Albert Rivera, ha advertit que "una proposta que només sumi ERC i CiU és una proposta de frustració" i ha apostat per "una millora" del sistema de finançament actual perquè "no volem sortir ni de l'Estatut ni de la Constitució".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 joan, manresa, 25/05/2012 - 16:56

tinu.)anys...,Axó ha de tenir un limit...,el 2014 potser un gran any...,Sr.President axó caurá com fruita madura i qui no hagi estat a la seva alçada haurá de donar comptes al poble de Catalunya...,els temps tornan a canviar Sr.President,hem d'estar a l'alçada .Escocia ya es prepara.Prengui nota

#4 joan, manresa, 25/05/2012 - 16:53

El Casal,16,45 h.---Sobre el comentari de sí Tarradellas levantara.....,millor no parlar-ne...,potser encare estem pagant els pactes ocults de la Transcissió,compte....,Senyor President aquest choc es inevitable...,entenem que Vosté intenti nadar i guardar la roba ,pro axó yan dura masses (cont

#3 Pepe, Barcelona, 25/05/2012 - 02:52

Aquest és el capítol 364 del culebrot nacionalista. Deu meu quina empanada mental tenen... I mentre perden el temps, ningú està per la crisi...

#2 angelito, Barcelona, 24/05/2012 - 18:54

O sea que Homs, este ideólogo del seny temerario y de la institucionalización de los experimentos con gaseosa, según Pàmies, se olvida del choque de trenes, y a lo mejor hasta de llevar al Estado a los tribunales para cobrar, o de crear una AT por las malas.Si Tarradellas levantara la cabeza...

#1 Almogàver , La Sagrera , 24/05/2012 - 15:57

Més que aparcar, direm que ho deixa en via morta.