Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2018. 22:02h.

El Govern aparca la independència

Elsa Artadi: “nosaltres sempre parlem del dret a l’autodeterminació”

El Govern ha acceptat negociar amb l’Executiu espanyol una “proposta política” que es basi en el “diàleg efectiu” entre els dos governs i compti amb “l’ampli suport de la societat catalana”. Aquest és el compromís que han adquirit la Generalitat i la Moncloa en un comunicat conjunt que ha llegit la consellera de Presidència, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior a la reunió entre Pedro sánchez i Quim Torra aquest dijous al Palau de Pedralbes.

Els dos governs “coincideixen en l'existència d'un conflicte sobre el futur Catalunya”. “Tot i que mantenen diferències notables sobre el seu origen, la seva naturalesa i les vies de resolució, comparteixen per sobre de tot la seva aposta pel diàleg efectiu que vinculi una proposta política que compti amb l'ampli suport de la societat catalana”, afirma el comunicat acordat pels dos executius.

Artadi, tanmateix, ha afirmat que “estem fermament compromesos” amb el dret a l’autodeterminació. “Nosaltres sempre parlem del dret a l’autodeterminació”, ha reblat la consellera de Presidència. La consellera de Presidència ha considerat que la resposta del Govern espanyol “no dóna una resposta suficient a les expectatives de la societat catalana”.

En tot cas, la Generalitat i el Govern espanyol compateixen “en què cal seguir avançant” i “potenciar els espais de diàleg”. La consellera ha anunciat que els dos governs s’han emplaçat a una nova reunió al mes de gener.

Per la seva banda, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha negat la possibilitat de celebrar un referèndum d’autodeterminació perquè “no existeix aquest dret” i “un referèndum no resol un problema”. “Estem segurs que hi ha una solució política a les inquietuds de la societat catalana dins de la Constitució i de l’Estatut”, ha afirmat Batet, que ha emmarcat el diàleg “dins de l'ordenament jurídic”.

Elsa Artadi parlant amb un col·laborador abans de la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#21 Fierecita, montgat, 21/12/2018 - 12:01

Pero... ¿te piensas que no tenemos memoria? Esta elementa se cree que los ciudadanos somos unos simples.
La Artadí pasará muy malos royos.

#20 Tabarnés puro, Barcino, 21/12/2018 - 10:36

Y dónde está el referéndum sí o sí", rateta?
jajajajaja!!!!

#19 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 21/12/2018 - 10:25

El derecho a hacerse auto pajas de la Artadi, tiene su qué.
Au nena torna al cole.

#18 opinador, Barcelona, 21/12/2018 - 09:23

Cataluña a caído en manos de gente sin escrúpulos, terriblemente rapiñera, muchos sin formación y, sobre todo, con una soberbia que nos les cabe en el cuerpo (empezando por la banda de los Pujol, pasando por Mas y terminando en Junqueras, Puigdemont, Torra y sus seguidores) y, para empeorarlo, hay una muchedumbre que les han creído

#17 Carles, Barcelona, 21/12/2018 - 08:49

Només veure o aquesta falsària parlar em produeix un afany irresistible de votar Vox. Aquesta pàjara que en el seu barri parla el castellà i quan arriba a la zona amb el cotxe oficial es treu tots els llaçets grocs, aquesta ens ha de donar lliçons? Aquesta necessita una cura d'humiltat pero com que la covardia la te en l'adn s'escaparia amagada