Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 20:15h.

El Govern aplica el principi de retroactivitat a Millet

Canvia el decret que regula la Creu de Sant Jordi per poder revocar la seva concessió

El Govern aplica el principi de retroactivitat a Millet

El Govern, en la seva darrera reunió (foto: Rubén Moreno)

El Govern de la Generalitat ha canviat el decret que regula la concessió de la Creu de Sant Jordi per poder revocar la seva concessió i aplicar aquesta revocació a Fèlix Millet. L'expresident de la fundació Orfeó Català-Palau de la Música s'havia negat a tornar la condecoració, com se li havia demanat.

El Diari Oficial de la Generalitat número 5.490 del 23 d'octubre ha publicat un decret de data 23 d'octubre, que modifica el de 18 de desembre de 1981, que regula la concessió de la Cuz de Sant Jordi.

S'indica que a la regulació inicial ja "es va afegir un nou article pel qual es va establir una limitació del nombre de creus de Sant Jordi que poden estar en possessió de persones físiques vivents".

També es recorda que "en posteriors decrets reguladors d'altres distincions de la Generalitat, com la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, s'ha previst la possibilitat de revocar la concessió", i per tant, "es considera convenient incloure expressament aquesta previsió també en el cas de la Creu de Sant Jordi".

Segons l'article que s'afegeix al decret inicial, "aquesta distinció podrà ser revocada quan es produeixin fets que posen de manifest la conducta poc honorable, que comporti la indignitat o el demèrit, de la persona o entitat guardonada".

I s'especifica que "la revocació es durà a terme per decret del Govern, prèvia audiència de la persona interessada, en el marc del corresponent expedient administratiu instruït a l'efecte".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 jaume, martorell, 23/10/2009 - 23:19

de senyors i de porcs, se'n ve e mena.

#1 TT, Barcelona, 23/10/2009 - 21:05

Constitucio (art. 9.3): "La Constitución garantiza (...) la irretroactividad de las disposiciones sancionadoras no favorables (a l'encausat)". No sembla, doncs, que un nou decret pugui fer tornat la Creu a ningu que ja l'hagi rebut.