Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2013. 19:59h.

El Govern aprimarà els consells comarcals

La vicepresidenta Joana Ortega anuncia la supressió d'un miler de càrrecs de l'àmbit local

El Govern aprimarà els consells comarcals

Joana Ortega, en una foto d'arxiu

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat l'aprimament dels consells comarcals i la supressió d'un miler de càrrecs remunerats de l'àmbit local durant la seva compareixença davant la comissió d'Afers Institucionals.

Ortega ha assenyalat que amb aquesta reforma de la llei de governs locals s'aconseguirà "un estalvi quantificable d'entre 1.000 i 1.100 milions d'euros anuals".

Aquest estalvi es concretarà "mitjançant el foment de la reducció d'entitats públiques, consorcis, mancomunitats, empreses públiques i altres que veuran limitada la seva creació a aquells supòsits d'absoluta necessitat i sempre i quan el corresponent consell comarcal no pugui desenvolupar el servei pel qual es crea".

Tot i que no ha concretat quin tipus de llocs s'eliminarien, la intenció de l'executiu de la Generalitat passa per aprimar els consells comarcals, amb la supressió dels plens, per la qual cosa la representativitat institucional a nivell comarcal es limitaria al consell d'alcaldes.

També ha apuntat la desaparició d'empreses i organismes vinculats a l'àmbit local. Alhora, l'avantprojecte legislatiu contempla la derivació de competències dels ajuntaments amb menys de 1.000 habitants a les comarques, tot i perdre pes.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 Kropotkin, Vic, 22/02/2013 - 15:15

Les van a obligar a hacer jogging? Jua, jua, jua,...

#6 Tomás Creus, Salt, 22/02/2013 - 05:24

Y los miles de parientes y amigos enchufados como "comisarios políticos" , ¿cuando desaparecerán?
Como que los ciudadanos quieren mayoritariamente su desaparición, me temo que se cambiará algo para que todo siga igual o peor.

#5 tellus stabilita, bcn, 21/02/2013 - 22:16

a que no se atreve???

ja,ja,ja, es broma...

#4 spanish, Madrid, 21/02/2013 - 21:25

aprimarara ? no dona no foraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

#3 Paradox, Lleida, 21/02/2013 - 20:37

No em crec ni una paraula, ni una, els CC CC tot-hom ho sap, que no serveixen per a res, quan un ens no te partides pressupostaries pròpies, no genera ingressos i te milers de paparres xupant de la vaca, es una ruîna pel país. FORA D'UNA VEGADA ELS CONSELLS COMARCALS, ES INTOLERABLE AQUESTA DESPESA.