Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2013. 18:16h.

El Govern aprova un codi ètic sota l'ombra del cas Palau

La Generalitat publicarà les retribucions de tots els alts càrrecs

El Govern aprova un codi ètic sota l'ombra del cas Palau

Una imatge del Consell Executiu a la reunió d'aquest dimarts

El Govern ha aprovat un codi de ètic adreçat a tots els alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat. La iniciativa s'emmarca dins del programa de 51 mesures per a la regeneració democràtica i transparència que va proposar el president Artur Mas el passat mes de febrer.

Així, aquest grup d'empleats de l'administració catalana hauran d'acceptar el contingut d'aquest codi. També hauran d'acceptar la publicació de les seves dades retributives en el portal de Transparència de la Generalitat. A partir d'ara, en aquest web, es publicarà la "retribució bruta anual de tots els alts càrrecs de la Generalitat, i de les seves empreses i entitats públiques, així com els complements remunerats per assistència a òrgans col·legiats com ara consells d’administració, consells de govern o consells socials, on també hi participen membres de la societat civil".

La nova normativa "formula una declaració de principis amb una finalitat deontològica i de respecte als valors que inspiren els seus continguts. Els valors que articulen aquest Codi són l'eficàcia, la integritat, l'honestedat, la prudència, la transparència, l'austeritat i el compromís efectiu amb el país i la seva ciutadania", ha remarcat el Govern.

A banda de "reforçar les mesures per a la regeneració democràtica de l'Administració de la Generalitat i augmentar la transparència de les institucions i els seus procediments", la tercera finalitat del codi ètic és "la rendició de comptes per part dels alts càrrecs de l'Administració".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pere, bcn, 20/11/2013 - 09:18

en otros medios ya esta la lista de lo que cobran.. alucinante. a que esperais?

#3 Txaviees, Barcelona, 19/11/2013 - 20:56

Molta transparència però això no voleu revissar-ho internament

http://societat.e-noticies.cat/ribo-es-va-desentendre-dun-cas-que-afectava-el-tripartit--65888.html

#2 Otrosi, Barna, 19/11/2013 - 18:52

Las tonterias que hay que hacer para parecer que se hace algo.?Porqué no se reunen para denunciar a todos los chorizos y maleantes que hay en la Administración?A quienes quieren embaucar. Den nombres y apellidos de los mangantes y dejense de códigos.APliquen el sentido común y menos juntas .

#1 Kropotkin-Harto de esbirros del Régimen, Vic, 19/11/2013 - 18:46

Código Etico
1 --> Que no te pillen
2 --> Si te pillan, niegalo todo
3 --> Si tienen pruebas, di que la culpa es de Madrit
4 --> Reclama el derecho a decidir si vas a la carcel o no
5 --> Di que España nos roba