Política · 15 d'Abril de 2011. 17:00h.

El Govern apuja sous en plenes retallades

Els responsables de les oficines dels delegats territorials cobraran quasi el doble perquè "s'han equiparat nivells"

El Govern apuja sous en plenes retallades

Imatge de la darrera reunió del Govern

Els responsables de les oficines dels delegats territorials de la Generalitat passen a cobrar 10.000 euros més anuals de complement específic. Segons un resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat del 15 d'abril, s'ha modificat a l’alça el sou dels responsables de les oficines dels 7 delegats territorials.

En aquesta resolució (PRE/905/2011) es produeix una requalificació dels llocs que tenen caràcter eventual del Grup A, nivell de complement de destinació 24 i complement específic de 20.087,40 euros a nivell de complement de destinació 30 i complement específic de 30.779,76 euros anuals.

En realitat, però, l'augment és molt superior, ja que al complement específic cal sumar-hi el nivell i el grup. Ara cobraran 74.644,33 euros anuals en total, quasi el doble dels 40.320,69 que han tingut com a retribució fins ara.

Fonts de la Generalitat han explicat a e-notícies que aquest increment de més de 10.000 euros anuals es deu a que el Govern "ha aprimat l'estructura d'eventuals de les delegacions a la meitat o més, i s'han equiparat els nivells, nivells que alguns ja tenien d'anteriors legislatures,". Les delegacions han passat de tenir 14 a 7 eventuals, però l'equiparació de nivells salarials, que fins ara no era la mateixa per a tots els eventuals, s'ha fet a l'alça.

Per la seva banda, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha denunciat "la contradicció i l’engany" del Govern de CiU que "està retallant serveis bàsics de les persones i alhora puja sous de personal eventual". També ha instat el Govern a donar "explicacions raonables de la pujada de sous en temps de crisi".

"Volem saber com justifiquen aquesta incoherència, si es que té cap tipus de justificació", ha assenyalat el portaveu. Per aquest motiu el PPC ha presentat preguntes escrites al Parlament de Catalunya. En aquest sentit demana saber també si han canviat les funcions i "responsabilitats d’aquestes persones".

Publicitat
Publicitat

101 Comentaris

Publicitat
#91 Insigpol, Barcelona, 16/06/2011 - 10:04

Es una pena. Los politicos no quieren ver. Lo que les ha pasado en el parlament es poco para lo que viene. Acabaremos como en Francia, quemando coches en las calles. Y cosas peores. y encima se les abren los quirofanos de la SS cuando lo necesitan, sin colas de espera.
No tienen vergüenza.

#90 Marina , Tarragona, 13/06/2011 - 20:40

Quina barra!!!! això no té paraules,és d'una manca de dignitat totla. No n'aprenen!!!

#89 miren, sabadell, 08/06/2011 - 16:17

Com diu un refrany castella: "me fui de Guatemala y cai en Guatapeor" vaja panda de politics que tenim!!! no m'extanya que cada vegada siguem mes exceptics amb la classe politica, sigui del signe que sigui!! Visca en 15M!!!

#88 miren, sabadell, 08/06/2011 - 16:06

Mol beeeeeee, aixi m'agrada els alts carrecs donant exemple al pais i a la resta de "pringats" que o no tenen treball o els congelen i abaixen el sou!!! quina poca vergonya!!! ja esta be d'enganyar a la gent!!!

#87 Georgina, Sant Cugat, 07/06/2011 - 16:58

La classe mitjana treballadora som els cornuts i els que paguem el beure! Pagant sempre, sense rebre ajudes pels fills menors de 3 anys, amb sou més que retallat, sense tenir accés a places bressol públiques per posar uns exemples. I ells cobrant més, simplement, patètic i vergonyós.