Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2020. 20:17h.

El Govern ara es queixa

Sàmper diu que "el de març era molt més ampli"

El Govern ara es queixa

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper (Foto: Govern)

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat aquest diumenge que el decret que regula les mesures que desenvolupen l'estat d'alarma que ha aprovat el Govern espanyol per combatre la pandèmia és "insuficient".

"El decret és insuficient, és un decret que només podem fer el confinament nocturn, tancament de la comunitat i la limitació entre sis i deu persones, una qüestió que ja teníem limitada" ha apuntat en una roda de premsa després de la reunió del PROCICAT.

"És un instrument que ens permet fer coses però no totes les coses que voldríem fer" ha lamentat, recalcant que "el decret de març era molt més ampli, facultava més restriccions, unes restriccions molt més amplies que ara no són suficients i, per tant, això no ens permet fer un exercici de cogovernança".

"La delegació de competències arriba sesgada" ha manifestat Sàmper. "Com que resulta que dues de les quatre coses que ens permeten fer ja les fèiem: limitació de persones de fins a sis persones i ja vam regular també les persones que poden assistir a reunions de culte, ens queda delimitat només dues qüestions: confinament nocturn i un possible tancament de la comunitat autònoma" ha dit.

"Mesures com un tancament d'activitats a partir de les sis o un confinament de cap de setmana no la podem fer. Això no és un decret d'alarma, un decret d'alarma seria que totes les comunitats autònomes tinguessin la facultat de rescindir drets fonamentals per combatre la pandèmia. Ara no és cogovernança. Això és no haver après de tot el que s'havia d'haver après de la primera, i és que el coneixement el té el territori" ha criticat.

"Nosaltres pensàvem que podríem regular més coses, que seria total. Pensem que en una situació excepcional ens donarien aquestes condicions excepcionals" ha assenyalat en la roda de premsa.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Jaime de Andrade, El Pardo, 26/10/2020 - 15:17

Mi amigo Augusto ponía un toque de queda y le llamaban facha, y a éstos les parece poco...qué jodíos,jejeje.

#11 Montserrat, Manresa, 26/10/2020 - 08:49

La veritable pretensió d'aquesta banda de delinquents es convertir aquest territori a imatge d'una veneçuela o una corea del nord. Els seus somnis humits passen pel totalitarisme radical, talment com van ensenyar la poteta amb les lleis del 6 i 7 de setembre. Ara el ramat ignorant que els recolza ja pot veure la cara sinistre d'aquests bandarres

#10 pregunto yo, Tarragona, 26/10/2020 - 08:39

¿De que se quejan ? ya solo les falta que los autoricen para fusilar a la ciudadanía.

#9 ALEX, Terrassa , 26/10/2020 - 08:22

Vaya con el Miguelin, como se le conoce en su entorno familiar aquí en Terrassa, nos ha salido un poco facha,jua jua jua,

#8 Menjamela Grandi, Anapurna, 26/10/2020 - 07:38

Todo lo que no sea poder decretar arrestos domiciliarios, levantar checas y recluir no afectos al régimen lazi en campos de concentración como hizo Companys, les parece poco.