Publicitat
Política · 22 de Gener de 2019. 22:09h.

El govern britànic ignora el procés

El ministre d’Afers Exteriors afirma que “és un assumpte espanyol”

El ministre d'Estat d’Afers Exteriors del govern britànic, Alan Duncan, ha afirmat a la Cambra dels Comuns que l’empresonament dels líders independentistes és “una qüestió dels tribunals espanyols” i ha donat “suport a l’aplicació de la llei a Espanya”. Així ho ha manifestat després que el diputat Ronnie Cowan, del Partit Nacionalista Escocès, hagi denunciat la presó de Carme Forcadell.

“Forcadell és troba presó, sense judici, des de fa nou mesos perquè va facilitar un debat en una cambra de debats”, ha denunciat el diputat escocès, alhora que ha assenyalat que “s’enfronta a setze anys de presó”. “Quan condemnarà el cas el govern britànic i sortirà en defensa de la democràcia?”, ha reblat Cowan.

El ministre d’Exteriors ha al·legat que “nosaltres donem suport a l'aplicació de la llei a Espanya i no és cosa nostra interferir”. Prèviament, Alan Ducan ha asseverat que “la situació a Catalunya és una assumpte espanyol”. “El Regne Unit dóna suport fermament a l’Estat de dret”, ha reblat.

També ha assegurat que els assumptes relacionats amb la independència de Catalunya “s’han de resoldre a través dels canals constitucionals i legals propis d’Espanya”. “Això és una qüestió dels tribunals espanyols. Cada democràcia té les seves normes, les seves lleis, els seus procediments”, ha conclòs Duncan en resposta al diputat escocès.

Alan Duncan, ministre d'Afers Exteriors britànic

Ronnie Cowan, diputat de l'SPN

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 Rubitt, Gironella, 24/01/2019 - 00:17

Quina rectificació cutre. És secretari d’Estat. Tampoc ministre d’Estat. Pero vaja, que no t’espatlli un bona historia...

#25 Tirant, Bcn, 23/01/2019 - 21:09

M'han dit que aquesta notícia és la que està obrint els noticiaris de la TV3 y la 3/24 tot el dia ... ¿serà veritat? ...

#24 catafracto, Barcelona, 23/01/2019 - 11:38

Lo ingleze zon uno fazista y franquizta!!!

#23 ARA és l'HORA de =VOX= a CATALUÑA ..., ...Perquè el PP ha decebut molts catalans, que ja no aguanten més... , 23/01/2019 - 10:44

ARA és l'HORA de =VOX= a CATALUÑA
Perquè el PP ha decebut molts catalans, que ja no aguanten més
Porque Aznar decapitó a Vidal Quadras cuando se lo pidió Pujol
Porque Aznar construyó las 'estructuresdestat-[golpistas]' con Pujol
Porque el PP 'se muere' por encontrar al “catalanismo-pactista”
ó al “separatismo-sensato” [¿?

#22 Protágoras, bcn.España, 23/01/2019 - 10:22

"Cada democràcia té les seves normes, les seves lleis, els seus procediments”.

Eso es precisamente lo que no entienden los neolazis. Que en democracia nada está por encima de la ley. Que sin respeto a las leyes normas y procedimientos que regulan la democracia, no hay democracia posible.