Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2018. 14:08h.

El Govern busca una sortida al procés

Artadi torna a parlar de “dret a decidir”

El Govern busca una sortida al procés

A l’espera de la conferencia del president Torra d’aquesta tarda (19.00h), sembla que el Govern ha començat a fer passos per intentar sortir de l’impasse creat pel procés. La portaveu, Elsa Artadi, ja va exemplificar el gir dilluns al vespre en una entrevista a 8TV i Joan Tardà, d’Esquerra, havia fet abans declaracions similars.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Artadi ha parlat insistentment de “diàleg i negociació”. De fet, llevat una breu menció als presos -“esperem que sigui al primera i última Diada que el Govern de la Generalitat està a la presó”-, ha parlat més de “dret a decidir” i “autodeterminació” que d’independència, república catalana o mandat democràtic. “El gran consens a Catalunya és sobre el dret a decidir”, ha insistit

La consellera ni tan sols ha rebutjat l’oferta de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, d’un debat parlamentari a Madrid, però ha demanat concreció. “No ens tanquem,” ha manifestat tot i que el Govern havia plantat fins ara les reunions del Consell de Política Fiscal i financera o les trobades sectorials en les que assistissin les altres comunitats autònomes.

En les seves declaracions en castellà ha reiterat la importància del diàleg també en qüestions concretes. “No qüestionarem ni posarem en risc la propera Junta de Seguretat”, ha manifestat malgrat que el Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha insistit en parlar de la convivència i els llaços grocs.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Onofre , La Fullaca(Osona), 04/09/2018 - 19:32

Una sortida al procés o una sortida que no sigui vergonyosa per a ells? L'infantilisme no té futur! Ai ccoi..coi..

#14 Vikander , tremp, 04/09/2018 - 18:16

Estos hacen al revés que Pujolone, dos pasos atrás (barbiartadi y jabalítardá) y uno palante, el que dará la presidentorra dentro de un rato.

#13 joan, manresa, 04/09/2018 - 18:15

tinu.)els catalans ...,convencin...,facin amics...,ens falta molta gent...,i els que no se senten catalans ,no sen sentiran amb els actes i discursos actuals.Tinguin seny e inteligencia, i demostrin que saben governar...,dels odis ya en varem tenir mals records.....,i compte que tenim altres problemas,d'immigració.¿Quants arribaran avui a CAT..?

#12 joan, manresa, 04/09/2018 - 18:10

tinu.)de la tertulia també tenim somnis i no son de quatre dies ...,son de moltes decades ya.Pro també som molt realistes.Anys enrera potser amb altres polítics hauria sigut posible o si mes no...,aconseguir alguna fita...,are No.I a sobre anem fen amics..,i despertant mes la fera ferotge....,Srs.,dels Govern,treballin per a "TOTS" (cont

#11 joan, manresa, 04/09/2018 - 18:04

El Casal obrint la seva pantalleta des de Moro-L'Andina.---Convidaria alguna persona del Govern,( directement..,o indirectement..)dit d'altre manera ,algu que remeni l'olla...,que entri ,ni que siga per curiositat ,a llegir els comentaris que brollan en el E-Noticies...,podran comprobar el gran nivell que provoca el procés...,els 7 de la (cont