Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2011. 19:10h.

El Govern congela la plantilla de la Generalitat

La mesura no afectarà la contractació de nous Mossos i mestres

El Govern congela la plantilla de la Generalitat

Artur Mas, en una foto d'arxiu

El Govern ha decidit suspendre de forma provisional les noves ofertes d'ocupació pública fins que els diferents departaments estiguin estructurats. La mesura no afectarà, però, la contractació de nous Mossos d'Esquadra ni de mestres. De fet, es mantenen les convocatòries per augmentar en 600 el nombre d'agents de la policia catalana i en 1.245 el del personal docent.

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va assegurar dimecres que "és normal que el Govern prengui la decissió de deixar l'escenari clar per aquelles persones que tinguin expectatives. No hi haurà convocatòries fins que la perspectiva econòmica sigui diferent".

Per la seva banda, UGT ha assegurat que "les places vacants per jubilació, defunció o extinció de relació laboral dels empleats públics desapareixeran de la plantilla. El servei quedarà en suspens si només l'ofereix un treballador i pateix qualsevol malaltia o accident".

Segons el sindicat, "la disminució de veterinaris als escorxadors pot afectar la salut pública; la de docents, a l’ensenyament; la de metges, infermeres i la resta de personal sanitari pot afectar el funcionament dels serveis de Salut; la de mossos, a la seguretat ciutadana; la de bombers, a les emergències i focs; la de personal penitenciari, a les presons. Serveis com l’atenció a la gent gran i discapacitats amb un alt grau de dependència, aturats, infància en risc, neteja dels boscos abans de l’estiu són simples exemples de l’horrible planificació d’aquesta mesura i de com pot afectar molt greument els ciutadans".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 lins, quart, 12/02/2011 - 16:15

I si congelesim al Sr.Mas i el grup de "Millors"

#17 anna, bcn, 11/02/2011 - 13:40

Si vas a la web està suspesa, ho estan reorganitzant, diuen que aquest any no convoquen res.

#16 Tyr, Barcelona, 11/02/2011 - 12:45

I les convocatòries que ja han estat publicades al DOGC? Ara no es poden suspendre, no? Seria un frau això...

#15 joan, manresa, 11/02/2011 - 11:55

El Casal,11,45h.--Perqué sempre parlen de mestres..? I dels professors...?No son lo matej,Sr.Homs..,Sobre funcinonaris en l'educació..,Home su han currat i currat,algun merit han de tenir..El problema es si no tenen plaça,i parlem d'Instituts.Son els caps de turcs de la feina.Parlarem altre día

#14 Gertrudis, Barcelona, 11/02/2011 - 10:47

Els interins de mes de 6 anys han de pasar ha la categoria de funcionaris de dret .Si no la mateixa feina és diferent? Pardo els funcionari de carrera! hi els de les "opos"