Publicitat
Política · 10 de Maig de 2022. 13:30h.

El Govern contraataca

Promet "més català" a les escoles l'endemà que el TSJC ordeni aplicar el 25% de castellà

El Govern contraataca

El Govern ha promès que farà que en el curs vinent hi hagi "més català del que hi ha ara" a les aules. Ho ha fet després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi ordenat executar la sentència del 25% de castellà.

La portaveu Patrícia Plaja ha dit "a les escoles catalanes es farà més català després de la sentència que abans d'aquest atac. Posarem tots els esforços en incrementar l'ús del català en tots els àmbits de l'escola". "El català és punt de trobada, inclusió i igualtat d'oportunitats", ha remarcat.

Plaja ha qualificat la decisió del TSJC d'"allunyada d'un sistema judicial objectiu" i ha enviat un missatge de tranquil·litat al professorat perquè "se'ls donaran les eines necessàries per treballar amb llibertat". "El Departament és el responsable jurídic d'assumir la responsabilitat última de la persecució contra l'escola catalana", ha reblat.

Finalment, ha reiterat que el Govern presentarà un recurs de reposició contra la interlocució del TSJC i ha afirmat que "s'esgotaran totes les vies jurídiques possibles per frenar aquest atac contra el català a les escoles".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Soloesmiopinion, Tabarnia, 11/05/2022 - 08:43

Farem el 150% de les assignatures en català!!! Això sí, els nostres fills els continuarem portant a escoles trilingües. Quanta dignitat!!!

#10 VRaptor, Alicante, 10/05/2022 - 23:20

Imagino que será fuera de horario lectivo, porque eso no lo pueden tocar, así que será en horario nocturno, aunque como todo les da igual lo mismo lo ponen de madrugada. La rabia por el fracaso les concome, no reconocen más ley ni legalidad que la suya. Apretad, apretad, ya veréis lo que pasa cuando se rompa la cuerda, de culo al suelo.

#9 Immersos tots, Barcelona, 10/05/2022 - 14:49

Poden fer mans i mànigues pero aquell català simpàtic, genui ha desaparegut amb la immersió, només cal adonar-se com parlen els lazis, semblen tots sortits de la mateixa sastreria "I per tant", "I per tant", o tipical TV3, "no m'he donat compte", toma!!!

#7 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 10/05/2022 - 14:09

¿Más aún?
¿Existe más que un 100%?
¿Lo harán clandestinamente sin que nadie se de cuenta,como ha ido siendo estos años?
¿Es otro"Ho tornarem a fer"?Aburren
¿O acaso pretenden alargar las horas lectivas del estudiante?

Sea lo que sea,ninguna opción parece ser legal,aunque a estos canallas les importe un pimiento las leyes

#6 Masias , Mis posaderas , 10/05/2022 - 14:07

Venga, venga Un empujoncito y ya lo tenéis

Catetonia: Una sociedad monolingüe y mononeuronal

En fin otra generación perdida