Publicitat
Política · 7 de Juny de 2018. 15:06h.

El Govern crea el 'xiringuito' del 155

També anuncia al·legacions contra la impugnació de dotze lleis del Parlament

El Govern crea el 'xiringuito' del 155

Elsa Artadi

La portaveu dl Govern, Elsa Artadi, ha anunciat la creació de les estructures de l'anomenat comissionat del 155 i de l'oficina de dret civils i polítics que el president Torra va anunciar en el seu discurs d'investidura.

Artadi ha detallat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu que, de moment, només s'ha aprovat la creació de l'estructura mitjançant el corresponent decret, mentre que el responsable de cada àmbit arribarà en un parell de setmanes.

L'objectiu d'aquest organisme, que oficialment es diu Comissionat per al Desplegament de l'Autogovern, "serà avaluar l’impacte real de l'aplicació de l’article 155 i garantir i desplegar l’autogovern de Catalunya”. En aquest sentit, ha informat que es  el Govern es personarà davant el Tribunal Constitucional en els recursos presentats pel Parlament i per Podem per l'aplicació de l'article 155.

També ha explicat que l'Executiu presentarà al·legacions contra la impugnació de 12 lleis del Parlament per part del Govern espanyol, entre elles la que buscava que la Cambra pugui investir un president a distància. Elsa Artado ha recordat que l'aixecament de l'article 155 permetrà a la Generalitat "recuperar la defensa dels interessos de Catalunya, els seus ciutadans i les seves institucions".

Finalment, la consellera de la Presidència ha precisat que entre aquestes dotze lleis també figura la de canvi climàtic, la de l'impost als habitatges buits, la de comerç, la de l'Agència catalana de protecció social, i la de l'Agència catalana de ciberseguretat, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 botifler1914, Sinitaca, 07/06/2018 - 18:13

Aún llegarán a la conclusión que el 155 es lo mínimo que podía hacer el Estado ante sus crimenes y que, además, ha sido muy beneficioso para los catalanes.

#6 zeppelin74, bcn, 07/06/2018 - 17:37

Amb lo bé que estavem amb el 155 i ara tornen aquests inútils.

#5 Durán, Barcelona, 07/06/2018 - 17:27

La pija viu en un món irreal, tant que dins el seu veïnat no utilitza el català per comunicar-se, però es nega a acceptar que a partir de l'aplicació del 155 aquest país ha viscut en ordre, les institucions han funcionat correctament, i el respecte a tothom ha estat un fet...i això és el que ells mai han aconseguit. Esperem que torni el 155

#4 Entre todos la mataron, Chez Titole, 07/06/2018 - 16:39

Ja anem be, entre els 17 ministeris i ministerias del Sanchez, els nombrosos xiringuitos de la Generalitat groga, les 17 autonomíues restants, els delegats dels governs (en plural) els defensors dels paganus, síndics, les ONG,s subvencionades, les fundacions dels partits, etc. no és possible que resti algun caler disponible pèr anar fent.

#3 Luigi., Barcino, 07/06/2018 - 15:56

La siguiente será: "La oficina de clasificación étnica"