Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2014. 14:29h.

El Govern creu ara que el TC avala el dret a decidir

CiU havia titllat la sentència digna d'"agitadors de la catalanofòbia"

El Govern ha modulat avui, en la roda de premsa del Consell Executiu, la seva recció a la darrera sentència del Tribunal Constiutcional del 25 de març sobre la declaració de sobirania del Parlament del 23 de gener del 2013.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha lliurat un informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics, d'una vintena de planes, que destaca en un dels seus punts que hi ha un "reconeixement i contingut del 'dret a decidir'".

Homs ha afirmat al respecte que "el dret a decidir queda reconegut en el marc de la Constitució" i s'ha desmarcat, a pregunta d'e-notícies, del portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que dimarts passat va qualificar d'"agitadors de la catalanofòbia" els autors de la sentència.

El portaveu del Govern ha manifestat al respecte que ell utilitza "un llenguatge institucional", però ha expressat també que, en la seva opinió, "no és aconsellable que els tribunals es posicionin sobre decisions polítiques" en al·lusió a la declaració aprovada pel Parlament.

"Les pretensions del Govern espanyol han quedat diluïdes com un terròs de sucre en un got de llet calenta", ha afegit Homs. "És que és interessant, al final s'ha de mirar tot", ha reiterat.

Francesc Homs
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 toni, badalona, 01/04/2014 - 22:27

Y los niños creen en santa claus y los reyes magos y eso no los hace mas reales jajajaja vaya payaso

#6 Consultor, Molins, 01/04/2014 - 20:08

Es curioso para el Turull era un ataque y para el Homs es un sentencia favorable.
Ni lo uno ni lo otro, todo el mundo puede leerla para comprobarlo porque con estos dos sujetos interpretandola una cosa es segura, nadie conocera la sentencia, o sea, como siempre, vaya par!!!!

#5 BEJOTA, BCN, 01/04/2014 - 17:41

El president del Banc de Santander adverteix que la secessió de Catalunya "no interessa" ni als catalans ni a la resta dels espanyols.

#5.1 BEJOTA, BCN, 01/04/2014 - 17:42

N.B. ON ÉS EL NEGOCI ?

#4 don Pelayo, Barcelona, 01/04/2014 - 16:03

Lo triste es que CiU mande al repelente niño Vicente(cara de empollón Turull) a hablar al Congreso y no vaya el Homs.
Sería un hartón de risa ver a este hombre desprovisto de cuello, con ese castellano esperpéntico q usa y su humor solo apto para mentes privilegiadas jajaja
Me has decepcionado,Mas

#3 Ojo de Aguila, Girona, 01/04/2014 - 16:00

Cuantos jinetes habrá en la colina, ojo de A.?, 3012 Sargento Flanaghan. Coño menudo ojo! Es que veo una docena y detrás habrá otros 3 mil.