Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2014. 13:59h.

El Govern creu que la immigració reforça "la identitat nacional"

L'executiu vol atreure els nouvinguts a la 'transició nacional'

El Govern creu que la immigració reforça "la identitat nacional"

El Govern creu que la immigració també reforça la "cohesió social"

El Govern de la Generalitat ha aprovat un nou pla d'immigració, el cinquè des del 1993, que té com un dels eixos bàsics la incorporació de la immigració a l'anomenada transició nacional.

El programa, en efecte, recorda que "els moviments migratoris han donat força democràtica al país, han permès creixement econòmic i han contribuït a reforçar la identitat nacional".

"El repte de decidir, conjuntament, si Catalunya ha d'esdevenir un estat independent es considera una oportunitat única per reforçar la cohesió social", afegeix.

La consellera de Benestar Social i Família, a pregunta d'e-notícies, ha justificat el pla del Govern perquè "en el moment en què estem vivint com a país seria oportú incorporar espais de participació per a la ciutadania, també per a persones d'origen immigrant".

Munté ha considerat que cal "la sensibilització de la població immigrant per donar a conèixer aquest procés" amb "debats oberts" per "compartir visions estratègiques de futur" sobre com els afectaria en matèria d'estrangeria i de papers.

També ha defensat la necessitat de "preservar i mantenir aquesta cohesió social que ens ha caracteritzat com a país" amb "totes les persones que conformen aquest país".

Homs i Neus Munté, durant la roda de premsa de govern

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#42 Julio, Barcelona, 24/04/2014 - 10:05

genial la frase de que los"movimientos migratorios han dado fuerza democrática al país" sobre todo los emigrantes que vienen de países de fuerte tradición democrática, como Marruecos,Pakistan, China .....y un largo etc,es que para apoyar a este secesionismo,que se cae, seducirían a los alienígenas..

#41 luis, barcelona, 23/04/2014 - 09:46

En castellano la frase: Se han bebido el entendimiento, no se entiende tan bien como en catalán
S'han begut l'enteniment

otra frase bonita:
¡Dios mio, en que manos has puesto nuestro cuerpo y espíritu!

#40 Kropotkin, Vic, 23/04/2014 - 07:36

Para fomentar la cohesió social, las chicas de CiU, ERC, ICV y CUP, deberían llevar burka y empezar a obedecer a los maridos. Jua, jua, jua,...

#39 jotaeme, Mataró, 22/04/2014 - 23:48

Que alguien me explique la relación que existe entre la emigración y dar fuerza democrática. Ay! esto ha salido de la cabecita de Homs o el Tururu. Lo del refuerzo de la identidad nacional, epatante. No tienen ningún sentido del ridículo intelectual. Agradezco el entrecomillado, así no hay dudas.

#38 víctor, bcn, 22/04/2014 - 21:36

Una cosa és ser respectuosos amb els nouvinguts i una molt diferent arribar al ridícul de dir que la identitat nacional ens l'han de reforçar venint de fora. Quina mena d'identitat és aquesta? La del tuttifruti? Com si Catalunya no tingués prou identitat pròpia construïda a base de segles.