Publicitat
Política · 18 de Gener de 2022. 14:56h.

El Govern creu que l'Estat va tolerar l'atemptat per perjudicar el procés

Demana al 'Estat espanyol que "elimini qualsevol ombra de dubte"

El Govern creu que l'Estat va tolerar l'atemptat per perjudicar el procés

El Govern ha donat llum verda a un acord que insta l'Estat a obrir una comissió d'investigació al Congrés sobre els atemptats del 17 d'agost de 2017, arran de les declaracions de l'excomissari José Manuel Villarejo davant l'Audiència Nacional, la setmana passada, en les quals va vincular el CNI amb els atemptats del 17-A del 2017 a Barcelona i a Cambrils i va assegurar volia fer “un petit ensurt a Catalunya”.

L’acord també demana a Madrid que s’informi Pere Aragonès de les actuacions d’investigació fetes o previstes, en les reunions bilaterals. El Govern, en canvi, ha rebutja prendre accions legals perquè el gabinet jurídic de la Generalitat ha estudiat les declaracions de l'excomissari, i ha informat que, en cas de fer-ho, Villarejo podria "mentir o no declarar" perquè formaria part de la causa.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha subratllat que les declaracions de Villarejo són "reprobables" i ha advertit que les declaracions de Villarejo són "molt greus" i no hi pot haver "cap ombra de dubte sobre el paper de l'Estat als atemptats". "Qualsevol ombra de dubte al respecte s'ha d'aclarar i l'Estat espanyol ha de ser el primer interessat en eliminar qualsevol ombra de dubte", ha insistit.

Plaja ho ha anunciat un dia després que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, no dongués cap crèdit a les acusacions de l'excomissari Villarejo sobre la responsabilitat del CNI en els atemptats del 17-A perquè "no te'n pots refiar".

Elena va dir en una entrevista a RAC1 que "no et pots refiar de Villarejo, però el jutge ha de valorar si cal anar més enllà arran de les informacions noves" i va deixar clar que "no dono cap versemblança al que va dir Villarejo".

I curiosament la portaveu ha fet servir els mateixos arguments que va fer servir la presidenta del Grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, quan va instar l'Ajuntament de la capital catalana a reclamar a la Fiscalia General de l'Estat que investigués les declaracions de l'excomissari. "Qui té por que se sàpiga la veritat? Si no tens por investiga i s'acabaran les teories conspiratives", va remarcar.

"Junts per Catalunya ho defensarà amb una proposició a la Comissió de Presidència i Prevenció i Seguretat, que també reclama la creació d'una Comissió d'Investigació al Congrés per investigar les relacions entre l'Imam de Ripoll i els serveis secrets espanyols i les possibles responsabilitats d'aquests i altres estaments estatals en la comissió dels atemptats", va explicar.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 19/01/2022 - 21:18

No se a que vienen ahora tantas alharacas si nada esto es nuevo.

Racordais por ejemplo cuando propagaron que la UME estaba simulando desinfectar El Part cuando en realidad estaba esparciendo el Covid ?

Que no los conoceis ya ?

#26 bejota, bcn, 19/01/2022 - 11:46

LO DEL ENEMIGO DE CONVENIENCIA ,ES DE MANUAL. EL CASO QUE AQUEL TAL COLOM TRAJO 400 MIL MOROS DE MARRUECOS PARA EVITAR EMIGRANTES DE HABLA ESPAÑOLA . LO TORPE ES QUE CREEN ESTOS SEPARATAS QUE LOS MOROS VIENEN A EUROPA A ADAPTARSE..."CRASO ERROR".

#25 Coque, El Centro de Tabarnia, 19/01/2022 - 10:00

Quien debe presentar pruebas es el que acusa. Y no veo ninguna

#24 Oriolgután, Marbella, 19/01/2022 - 08:46

Puestos a ser conspiranoicos también se le puede echar un vistazo a la actuación de los mossos que fueron premiados con una medalla y también habría que fijarse en quien intentó y sigue intentando sacar rédito político al atentado.

#23 Ramonet, Tarragona, 18/01/2022 - 20:51

Pot ser que sí, pot ser que no. Però cal tenir en compte que d'un estat que per damunt de la democràcia hi posa la seva unitat se'n pot esperar qualsevol acció perversa.

#23.1 Pepón, Bcn, 19/01/2022 - 03:31

Error, Cataluña no es un estado.

#23.2 Llop Hammer, Barcelona, 19/01/2022 - 04:57

La democracia no es apedrear crios, pegarle a los disidentes u obligar a la gente a uniformarse., eso es lazilandia, el sueño imperial de cuatro garrulos inventa agravios.