Publicitat
Política · 4 de Gener de 2022. 14:39h.

El Govern crida a la desobediència

Ofereix “defensa jurídica” als mestres que desobeeixin la sentència de la immersió

El Govern crida a la desobediència

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que l’Executiu “ha aprovat un acord sobre la defensa del català, les escoles i la cohesió social al nostre país. Es referma el compromís amb la defensa del català a tots els nivells i per totes les vies institucionals, polítiques i jurídiques”.

“El Govern protegirà per tots els mitjans les persones que regeixen els centres educatius, el personal docent, els mestres, el professorat davant qualsevol atac il·legítim que puguin patir”, ha dit. “La Generalitat posarà els serveis d’assessorament i defensa jurídica sempre al seu servei”, ha indicat.També ha remarcat que “es continuarà exigint responsabilitats per via penal, política o administrativa a totes aquelles persones o entitats que ataquin a col·lectius o persones individuals pel simple fet de defensar i promoure l’us del català”.

Plaja ha defensat que “l’escola catalana ha estat un model d’èxit. Es caracteritza per ser un model flexible, basat en el principi de no discriminació lingüística de l’alumnat”.

La portaveu ha considerat que “hi ha un consens clamorós al carrer, a la societat catalana”. “Hi ha qui ho vol destruir, però no se’n sortiran”, ha advertit, a més de remarcar que la immersió és “un model que funciona, té l’aval dels experts i també d’Europa”.

“Per atacs com aquest el català encara és lluny d’estar plenament normalitzat. El seu us encara és minoritari en alguns àmbits, com el judicial”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

88 Comentaris

Publicitat
#75 bejota, bcn, 06/01/2022 - 11:18

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS.LOS CAPOS HABLAN IDOMAS.

#74 bejota, bcn, 06/01/2022 - 11:17

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#73 Marta, Barcekistan, 06/01/2022 - 09:53

Y yo llamo a la desobediencia contra las restricciones totalitarias impuestas por el covid, empezando por el certificado que se lo pueden meter por el.....

#72 David, Mataro, 06/01/2022 - 09:28

Falsos, hipocritas, cinicos...llaman a desobedecer y ellos ayudan a aprobar presupuestos y por otra parte no paran de pedir dinero al estado al que llaman a desobedecer.

#71 Pregunto jo, Tarragona, 06/01/2022 - 05:47

Aixi podem desobeir tambe les lleis i normes catalanes ??