Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2016. 15:52h.

El Govern critica el finançament però Puigdemont no anirà a la reunió

“És un model que falla des del primer moment i que és responsable de l’espoli fiscal que pateix Catalunya”

La consellera Neus Munté, en roda de premsa, ha denunciat que “aquest model de finançament està absolutament esgotat des de fa tres anys, no son tres mesos, són tres anys”. Tot i això, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha decidit no anar a la cimera de presidents autonòmics. Serà la primera vegada que un president català no hi assisteixi des de que Zapatero va crear aquesta cimera.

Munté ha recordat que “això ho hem denunciat totes les comunitats autònomes en diferents ocasions, en reunions amb ministres d’Economia en les quals hem participat”. “El que no farem serà liderar cap nova proposta. Escoltarem el que ens diguin i farem costat a comunitats autònomes que tenen idèntics problemes que els nostres”, ha afegit.

“El model de finançament està caducat i no ens serveix una reforma formal i purament estètica. És un model que falla des del primer moment i que és responsable de l’espoli fiscal que pateix Catalunya. No en tenim prou amb que aquest sigui el tema d’una reunió”, ha indicat. “Ho hem dit per activa i per passiva. Tant en àmbit més sectorial com en trobades amb els màxims responsables del Govern. És molt vell, això”, ha sentenciat.

Puigdemont, abans de la reunió
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 08/11/2016 - 22:06

Amb els "senyors" del no cal pas perdre més el temps.

#6 Alejandro, Barcelona, 08/11/2016 - 20:03

Tíos, si no asistís será por dos cuestiones: porque pensáis que como faltan cinco minutos para ser una gran república, para qué ir; o bien porque no tenéis argumentos válidos para sostener la matraca del expolio. ¡¡Echarle cojones y asistir para explicar lo mal que vivimos aquí, lo mal que nos

#5 Javier Ríos, Martorruecos, 08/11/2016 - 19:22

Cataluña una colonia? Espanya té dues "metropoli" Madrid i Barcelona. Compareu les capitals i segones ciutats de Anglaterra i França. Paris - Marsella i Londres - Birmingham. La diferència és avismal entre la capital d'aquests os païssos i la seva segona ciutat. Passa el mateix a Espanya? La dif

#4 pepe.----, andorra, 08/11/2016 - 18:15

De verdad hay aun personas q asisten a las consignas de estos politicos? de verdad a estas alturas alguien les hace caso? Esta dictablanda es q tiene cosas divertidas, como lo q dicen en el gobierno autonomico catalan, pero ya se repiten mucho, q aprendan de los simpsons...Q pesados.

#3 botifler1914, Sinitaca, 08/11/2016 - 17:47

El 130 presidente de una nación milenaria, como es Tierra Mítica, no puede mezclarse con simples mortales, solo puede ir al Olimpo. Le pagamos para que sueñe, critique, llore y sobre todo toque la guitarra en paellas con mucho balalao.
Bien hecho Sr. Puigdemont!!!! Ya puestos vuelva a Paris pues pare