Política · 14 de Novembre de 2021. 18:35h.

El govern cubà veta periodistes

La Generalitat també ha vetat el director d'e-notícies

El govern cubà veta periodistes

El govern cubà ha retirat aquest dissabte les acreditacions de premsa a periodistes de l'Agència Efe. Hores abans de la marxa cívica convocada per aquest dilluns 15 novembre per demanar un canvi polític a l'illa, una concentració que ha estat declarada com il·legal per les autoritats cubanes.

Una decisió similar a la que va prendre el Govern català quan va retirar l'acreditació al director d'e-notícies, Xavier Rius, per poder cobrir les rodes de premsa de Consell Executiu dels dimarts. Una mesura que va estar comunicada el passat 29 d'octubre.

Aquest diumenge el Govern cubà ha restituït les credencials de dos dels periodistes de l'agència a l'Havana. L'acreditació de premsa ha estat retirada sense avís previ a tots els treballadors de la delegació d'Efe -tres redactors, un fotògraf i un càmera de TV, a més d'un fotògraf col·laborador-.

Per part del Govern de la Generalitat no hi ha hagut rectificació. De fet, el passat 2 de novembre, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va acusar Xavier Rius de ser un "racista" i un "masclista", durant la roda de premsa oficial al Palau de la Generalitat.

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Botiga online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Arnau, Barcelona, 15/11/2021 - 09:33

Si la banda de farsants que tenen segrestades les institucions algun dia tinguessin el poder de veritat, convertirien aquest territori en un reducte dictatorial a l'estil de l'alemanya del 34, i lo de Cuba seria una broma comparat amb l'odi i el resentiment que aquests parasits aplicarien aqui. Han ensenyat la poteta amb el tema d'en Rius.

#7 Marcial Heredia, el circo de la tele, 15/11/2021 - 08:28

Se empieza vetando periodistas y así a lo tonto terminan criando bananos por todo el territorio. Y como el que manda puede hacer lo que se le ponga en los caprichos nos convierten a todos en un país de chichinabo o en una repu bananera. Marxismo tropical en el mediterráneo, el sueño húmedo de coleta morada y la india de la cup.

#6 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 14/11/2021 - 23:19

Cuanto más tiempo sigan en el poder los que llaman la cubana a su bandera, más se irá pareciendo Cataluña a Cuba ¡Será horroroso para los ciudadanos!

#5 Tarraco, Tarraco, 14/11/2021 - 23:11

Lo de Xavier Rius es de traca, millor dit, de memòria selectiva. Sembla mentida que en Rius tant que presumeix de ser trumpista declarat, mai mai va informar que Donald Trump tambe va vetar periodistes

www.eleconomista.es/internacional/amp/9505581/Trump-veta-la-entrada-a-la-Casa-Blanca-al-periodista-de-la-CNN-al-que-se-enfrento

#5.1 pepe, andorra, 16/11/2021 - 12:36

llamar periodistas a lo q no son mas q activistas disfrazados es un ejercicio de imaginacion muy fuerte, pero oyes, tu mismo. Q una persona tenga un titulo y una acreditacion, no es suficiente para mi. Tambien eran periodistas los del PRAVDA, nchts....

#4 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 14/11/2021 - 21:17

Por favor Sres, no les quiten Vds el mérito a nuestros “ Catalanicus independentibus”.
Son los cubanos los que nos han copiado!!. Un respeto.