Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2011. 09:41h.

El Govern de CiU també s'excusa en la comunicació

Boi Ruíz lamenta que "no comuniquem prou bé" i llança un SOS a l'oposició

El Govern de CiU també s'excusa en la comunicació

Boi ruiz, al Parlament

El conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha lamentat, tal com feia el govern tripartit, problemes de comunicació de l'Executiu català. "Potser no comuniquem prou bé, però nosaltres sabem el que estem fent reorganitzant el sistema sanitari", ha defensat.

Ruiz ha assenyalat que "no podem obviar que no podem portar a l'arena política d'aquesta manera el sistema sanitari", i en aquest sentit ha demanat un pacte amb la resta de formacions polítiques.

També ha recordat que "no hi havia precedent que un Govern com el nostre tingui menys diners enguany que l'any anterior". Tot i això, ha assegurat que "els directius dels hospitals i la majoria de metges han complert de manera raonable el que els hi demanàvem".

"Hem de mantenir aquest sistema sanitari públic, perquè si no fessim res etaria de veritat en perill. L'han deixat en una situació de precarietat econòmica, que no és tanta, perquè segurament hem magnificat les xifres. Tenim més de 9.000 milions per atendre els ciutadans, és el pressupost que teniem fa 4 anys enrere", ha manifestat.

Ruiz, que ha admès que "entenc la posició legítima dels alcaldes i els sindicats que s'estant rebel·lant", ha indicat que "hem garantit que mantindrem la qualitat assistencial". El conseller s'ha mostrat partidari de "començar a aplicar les mesures com més aviat millor per no acumular-ho tot al final".

Igualment ha assegurat que "no hi ha cap impacte a urgències de les mesures que es puguin acabar concretant". "Jo comparteixo el que diu el doctor Vilardell", ha reconegut. També ha aclarit que "no hem demanat un 10% lineal a tots els centres. A cadascún li hem demanat segons la seva activitat".

"Si haguessin arribat els 1.400 milions que ens deu el Govern central, ara no estaríem aquí i la plaça Sant Jaume no estaria plena", ha reivindicat. "Els ciutadans no s'han de precoupar pel servei. Potser s'hauran d'esperar una mica i hauran d'anar una mica més lluny", ha explicat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pepet, Barcelona, 15/04/2011 - 18:40

Trobo molt greus les paraules "L'han deixat en una situació de precarietat econòmica, que no és tanta, perquè segurament hem magnificat les xifres". És a dir, admet que han inflat els números per justificar les retallades.

#1 MANEL, Olot, 15/04/2011 - 14:12

Amb què quedem "L'han deixat en una situació de precarietat econòmica" o el problema és "Si haguessin arribat els 1.400 milions que ens deu el Govern central, ara no estaríem aquí i la plaça Sant Jaume no estaria plena"? a qui hem de donar la culpa que ningú vol?