Publicitat
Política · 29 de Març de 2011. 22:19h.

El Govern de l'Estat publicarà les balances fiscals

La primera serà la del 2009

El Govern de l'Estat publicarà les balances fiscals

Mas i Zapatero, en una foto d'arxiu

El Congrés dels Diputats ha aprovat una proposició no de Llei perquè es publiquin les balances fiscals cada tres anys com a mínim. La primera en publicar-se serà la del 2009, quan va entrar en funcionament el nou sistema de finançament. L'acord ha estat a iniciativa dels diputats socialistes del PSC, que ha rebut el suport d'Esquerra.

La proposta insta el Govern de l'Estat, a banda de la publicació dels comptes entre l'Administració central i les autonomies, "al compliment de tots els compromisos derivats del vigent acord de finançament autonòmic", així com "a complir els objectius d'inversió previstos als Pressupostos Generals de l'Estat, d'acord amb la disposició addicional tercera de l'Estatut".

La diputada del PSC i portaveu d’Hisenda del Grup Socialista, Montserrat Colldeforns, s’ha felicitat per l’acord assolit i ha destacat la conveniència de “millorar la transparència dels comptes públics i per tant, els fluxos d’ingressos i despeses entre els territoris”.

En aquest sentit, ha explicat que “les dades sobre els fluxos fiscals territorials són necessàries per permetre una anàlisi serena i objectiva de la realitat” i per tant “cal no rebutjar cap instrument que ens permeti prendre consciència d’aquesta realitat”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 happy, esplugues, 30/03/2011 - 17:43

miquel, yo soy español en españa, q no colono. Colonos fueron, los romanos, los visigodos y los moros de los que tu y yo descendemos. Por lo demas, cobro por mi trabajo y pago los imptos igual q cualquier otro catalan y español. Y si un dia hay secesión, q sea sólo del area metropolitana please.

#10 Francesc, badalona, 30/03/2011 - 12:18

Trampes, faran trampes. Sinó ho calcula algun estament neutre, jo no em crec res que m'expliquin els espanyols. Com voleu preguntar a qui ens expolia quan diners ens agafen? Fa riure. Seria com preguntar a la guineu si s'ha menjat alguna gallina aquesta nit, dirà que no.

#9 Miquel, BCN, 30/03/2011 - 10:45

Els colons espanyols residents a Catalunya deuen ser la riota dels seus compatriotes, perquè son espoliats com a catalans. Els impostos els paguen les Persones però... després es distribueix per Territori http://ves.cat/axZn

#8 Miquel, BCN, 30/03/2011 - 10:37

Mentrestant... Espanya roba cada dia a Catalunya més de Nou-mil vuit-cents vuitanta-tres milions de Pessetes 9.883.000.000 Ptes. (60 milions d'euros) (22.000 milions d'euros l'any)

#7 balance EMPRESARIAL si, b, 30/03/2011 - 09:21

Que hagan cada año LA BALANZA EMPRESARIAL.. que para eso somos campeones de recaudar impuestos por todo el resto de España por el IVA de todos los productos que se consume

los impuestos los pagan LAS PERSONAS nunca los territorios, fiscal NO, la publicación empresarial SI