Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2020. 20:15h.

El Govern defensa la independència de TV3

Budó diu que no hi ha “cap tipus de control polític”

El Govern defensa la independència de TV3

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern Meritxell Budó, ha defensat una vegada més el paper dels mitjans de comunicació públics i la seva independència al Parlament, en resposta a una interpel·lació del grup parlamentari de Ciutadans.

“Vostès creuen que com a Govern anirem als programes a dir què es pot dir i què no? A decidir quins són els tertulians que han de sortir? Ja ho va dir el director de TV3, Vicent Sanchis, que els tertulians els escullen els directors dels programes; ni el director de TV3 ni els consellers del Govern”, ha expressat Budó, que ha afegit que “la independència dels mitjans de comunicació públics ens la creiem i l’exercim”.

La portaveu ha recordat els tres nivells de control als mitjans públics catalans: el control parlamentari, del Consell de l’Audiovisual (CAC) i de la sindicatura de comptes i ha assegurat que “no és el Govern qui fa la programació sinó els professionals dels mitjans públics, que apliquen amb llibertat el seu criteri professionals i són garantia de la llibertat d’expressió”. “El Govern no només no fa la programació, sinó que no n’exerceix cap tipus de control polític”, ha conclòs.

La titular del departament de la Presidència també s’ha referit a l’avantprojecte de llei audiovisual espanyol, lamentant que “envaeix competències del Parlament de Catalunya”.

“Aquest avantprojecte de llei, en comptes de respondre a l’adaptació de la directiva europea, el que fa és respondre a l’obsessió centralitzadora dels diferents governs de l’estat”, ha afirmat, i ho ha exemplificat amb el fet que “acaba traient competències al Parlament de Catalunya i fa desaparèixer les competències del CAC”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Neferu, Barcelona, 20/11/2020 - 18:40

Sr. Rius. No sé qué pasa que últimamente son muchas las opiniones que no se publican. ¿ Qué pasa? Y no me diga que es porque son insultantes o vejatorias, porque en mi caso NO es así.

#12 despertaferro, L´H capital de TABARNIA, 20/11/2020 - 15:03

Si la misma independencia que tienen los de "Tio Tom" de SUMATE con ERC jejeje por cierto Reyes ya no quiere nadie? no me digas que vas a tener que TRABAJARRRRRRRRR bueno a trabajar es un decir

#10 Coque, El Centro de Tabarnia, 20/11/2020 - 12:22

Esto como si en un bourdel, las señoritas de compañia que trabajan en él, defendieran su pureza y castidad

#10.1 Torrent(e), Salt, 20/11/2020 - 15:20

¿Señoritas...?

#9 Marcial, Santa Coloma, 20/11/2020 - 10:09

Que cachondos !!!!

#8 Chris, Lleida, 20/11/2020 - 09:43

Claro claro, y si no les gusta al govern o al Sanchis quien sale en los programas, los echan. ¿Qué pasó con Nuria Roca sinò? Estaba motivada por llevar a cabo su programa en TV3 y si recuerdo bien no duró mas de una semana, le quitaron el encanto de trabajar para ellos de golpe.