Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2012. 08:59h.

El Govern del PP crearà una "cèl·lula de crisi" contra la independència

Gallardón amenaça amb "suspendre" la presidència de Mas en cas de consulta

El Govern del PP crearà una "cèl·lula de crisi" contra la independència

Gallardón

El Govern espanyol ha posat en marxa una "cèl·lula de crisi" que té com a objectiu analitzar les diferents alternatives legals que pot utilitzar per frenar la independència de Catalunya, segons publica El Mundo.

Aquest grup ha estat creat a instàncies del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i serà ell qui lideri seus treballs per traçar el full de ruta legal amb el qual donar una resposta a la Generalitat de Catalunya en el cas que convoqui un referèndum d'autodeterminació. Al costat del ministre, formen part d'aquest equip el fiscal general de l'Estat, l'advocada general i un representant del Ministeri de l'Interior.

Precisament, en una entrevista al mateix diari, Gallardón apunta que "la invenció de l'enemic és una constant de l'imaginari nacionalista, i tant Artur Mas, com ERC, estan passant al ridícul amb les seves afirmacions. La immensa frivolitat d'aquest discurs no és identificable amb Catalunya, ni amb el seny català. A Mas se li ha anat això completament de les mans i el seu discurs l'arrossegarà".

Gallardón, que veu l'independentisme "prop del deliri paranoic", recorda que "l'article 155 no contempla tant la suspensió de l'autonomia com la suspensió d'aquells responsables polítics que actuïn en contra de la Constitució".

"No crec que Catalunya hagi de pagar un preu per una actitud contrària a les lleis dels seus responsables polítics. La responsabilitat no l'han de pagar els ciutadans, l'haurien d'assumir els responsables dels actes contraris a la Constitució, a les ordres dels jutges i tribunals".

"Tenim un marc jurídic rotund i no seran els ciutadans els que paguin el preu d'una acció il·legal dels seus dirigents, sinó ells mateixos. La veritat és que no es podrà convocar un referèndum en contra de la Constitució. I si res es produís, hi ha mecanismes per aturar-lo i evitar que passi. Qui fes aquesta acció il·legal és qui haurà d'assumir aquesta responsabilitat, i sap les conseqüències", alerta.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#40 Pere, BCN, 29/10/2012 - 23:42

El nou eufemisme de l'estat ESP fallit, cafre i antidemocratic! Ara a la guerra bruta (ja no poden liar-se a garrotades) en diuen cel.lula de crisis. CAFRES !!!! La resposta mediocre d'un estat espoliador i negador de pobles per no sortir mai de la miseria! El Caixa o Faixa de sempre !!

#39 Libertad, ESPAÑA, 29/10/2012 - 17:26

El Partido Popular hace tiempo que perdió toda credibilidad en la defensa de España. Incluso Aznar (recordemos 1996 y sus pactos con CiU y el PNV). Hoy día Bauzá,Fabra y Feijóo no permiten la libertad de elección de lengua para nuestros hijos.Aquí lo que hace falta es otra cosa,y todo sabemos qué es

#38 ciutadà ppcc, Barcelona, 29/10/2012 - 16:02

Cel·lula de crisiiiiii, hahahahaha. Cada dia s'assemblen més al psoe, que es passa la vida, quan pot, crean "comissiones" per no resoldre res... Ara són "cel·lules"! Tals per quals els peperos i els psociates. Olé ehpaña.

#37 saps, barcelona, 29/10/2012 - 15:24

no digueu que no es mania persecutòria a tot el que fa flaire a Catalunya o català. Que enganyada estava, pensant que vivia en una democràcia madura i plena. Cada cop vec mes clar que ho u aturen a la força com sempre, o que han perdut els papers i aixo no hi ha qui ho aturi. S'ho han deixat perdre.

#36 Pepe, Barcelona, 29/10/2012 - 14:10

Si tanta importància té el dret a decidir, perquè no fem el referendum per províncies? Potser és el poble de Girona que vol independitzar-se, i no el de Barcelona...
Aquests independentistes cada dia més incoherents...

#36.1 fideli, rdnes, 29/10/2012 - 14:34

no cal referendums per engegar-vos als c's a la m., els traidors al revei de l'enemic....

#36.2 Montserrat, Barcelona, 29/10/2012 - 16:26

Un argument de pes, sí senyor! S'hi fa o no fa com els arguments de Madrid, sense cap mena de sentit comú.

#36.3 Pepe, Barcelona, 29/10/2012 - 20:12

Montserrat i fideli, ja veig que no teniu arguments...