Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2020. 14:17h.

El Govern del Procicat

Alts càrrecs de la Generalitat prenen les decisions contra el covid

El Govern del Procicat

Una reunió del Procicat a Palau

El Procicat, acrònim de el Pla de Protecció Civil de Catalunya, s'ha convertit amb la pandèmia en la gran autoritat que té l'última paraula sobre quines mesures s'han d'adoptar per lluitar contra el coronavirus i ha passat per davant de comitè d'experts format per científics, epidemiòlegs i matemàtics (Jaume Padrós, Antoni Trilla, Oriol Mitjà, Bonaventura Clotet i Alex Arenas).

Aquest grup de científics va tenir un paper rellevant en la primera onada de coronavirus, però ara alguns d'ells com a Mitjà o Arenas, es mostren crítics amb les mesures adoptades per la Generalitat per frenar la segona onada de la pandèmia on el Procicat té més rellevància en la presa de decisions.

El comitè tècnic que aprova o aixeca les mesures restrictives està format per un total de 22 persones, professionals i responsables polítics de diferents àrees, des de Salut a Interior, passant per Economia, Indústria o Agricultura, encara que no en totes les reunions de la direcció de l' comitè participen tots els seus membres.

Els components de l'comitè tècnic previstos en el Pla d'actuació de l'Procicat per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc són:
48494-llistatok.jpg

Els representants de cada àmbit no sempre han estat els mateixos al llarg de la pandèmia, ni tots han participat en cadascuna de el gairebé centenar de reunions celebrades.

El Govern també va crear el comitè executiu de crisi pel covid per fer un seguiment de l'evolució de la pandèmia. Aquest òrgan només és polític i està format pel vicepresident i conseller d'Economia, Pedro Aragonés, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miguel Sàmper; la consellera de Salut, Alba Vergés; el conseller d'Educació, Josep Bargalló i el conseller de Territori, Damià Calvet.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Josep, Mataro, 19/12/2020 - 05:15

Quant passem gana ja sabrem a qui donar les gracies.

#6.1 Volem noms i cognoms, bbcn, 22/04/2021 - 14:11

Volem saber el nom i els dos cognoms de tots els representants. Si no és molt demanar.

#5 Toni, Tabània, 18/12/2020 - 12:07

El otro día escuché al Presidente de Cantabría decir que él no firmaba nada, que las decisiones las toman desde sanidad a través de unos datos. Aquí todos los políticos se están cubriendo las espaldas para cuándo tengan que dar explicaciones.

#4 Albert, El masnou, 18/12/2020 - 06:24

Tots aquests son els que ens porten a la ruina.

#3 Benet S., Barcelona, 17/12/2020 - 17:14

Aquest banda d'ineptes i mediocres quan els treus de l'àmbit del llaçet groc i de les mentides i enganys que infonen al ramat no queda res. El nivell es de tanta baixesa que qualsevol que llueixi fanatisme té un càrrec assegurat, lo demés si te preparació o curriculum els hi es igual. Son els de quan pitjor,millor com diu avui en Barberà a LVan

#2 David, FOLGUEROLES, 17/12/2020 - 14:59

¿Pero qué hemos hecho nosotros, los catalanes, para que estemos en manos de esta gentuza?

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/12/2020 - 17:59

Pues lamentablemente, que muchos les han votado sin pararse a pensar en las consecuencias.