Publicitat
Política · 29 de Gener de 2020. 14:18h.

El Govern dels xiringuitos

Consell per la República, Fòrum Cívic o Comissionat del 155, entre d'altres

El Govern dels xiringuitos

El mandat de l'encara president de la Generalitat, Quim Torra, serà recordat més que per la seva obra de govern pels diferents 'xiringuitos' posats en marxa durant la seva legislatura, que han servit, en molts casos, per a recol·locar dirigents polítics.

Un d'ells és el Consell per la República, que es defineix com "l'instrument per acabar entre tots els que aquell dia vam començar". Presidit per Carles Puigdemont, formen part dels exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí o Lluis Puig i altres dirigents de l'independentisme com Elisenda Paluzie.

Un altre dels organismes creats ha estat el Comissionat del 155, presidit per Pau Villòria, que té com a objectiu enumerar les conseqüències de l'aplicació de l'esmentat article per part de l'Estat, posant l'accent en el seu impacte econòmic i social.

També s'ha creat l'Oficina de drets civils i polítics, que pretén "lluitar contra les actituds violentes o denigrants que atempten contra la cohesió i la convivència a Catalunya", si com "fer el seguiment de les possibles vulneracions d'aquests drets i donar suport a les persones i col·lectius que han pogut ser víctimes ".

El Fòrum cívic, social i constituent, liderat per Lluís Llach, que aposta per "un procés participatiu transversal, inclusiu i plural perquè la societat civil debati les bases constituents de país i les lliuri a Parlament".

De la mateixa manera, s'ha posat en funcionament el Comissionat per al desplegament de l'Autogovern, que té com a objectiu "impulsar la planificació de les actuacions relacionades amb l'aprofundiment, el desenvolupament i l'evolució de l'autogovern de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Sergi Sergio, Barcelona, 29/01/2020 - 19:43

Normal, es lo de siempre, la pasta y nada mas que la pasta, todo lo demas son cuentos para bobos de remate, la cuestion es mamar a tope. Hay montones y montones de parasitos viviendo del cuento patriotico.

#3 Lobisome, BCN, 29/01/2020 - 16:14

Es de verdad una broma de mal gusto pasarse el día hablando de la mala financiación de Cataluña y, al mismo tiempo, estar viendo en qué se gasta el dinero la Generalitat; ¿de verdad es tan difícil de ver (o de mostrar!) que las políticas identitarias y el enchufismo hacenmucho más daño a las finanzas públicas catalanas que Madrid?

#2 pepe, andorra, 29/01/2020 - 15:47

Habra q montar la asociacion de amigos de la autonomia de Barcelona, o mejor aun, un partido politico solo en Barcelona q se llame, autonomistas por Barcelona y q pueda ser capaz de librarnos de los tractorianos y hacer regresar a todos los exiliados por el separatismo. Barcelona, año cero, como la peli de Rosellini........No teneis bemoles.

#1 pepe, andorra, 29/01/2020 - 15:44

El problema no son los chiringuitos, el problema es q pasan la factura al ministerio de hacienda.....Y se la paga, en Madrid se creen q dándoles pasta a los separatas podrán justificar los restantes 15 pesebres, llamados comunidades autónomas; las autonomías son un cancer para España y mientras no las cerremos, no habrá ni pensiones, ni sanidad...