Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2014. 09:23h.

El Govern demana la independència però critica Rajoy per no fer cap oferta

Homs lamenta les "desqualificacions i el menyspreu"

El Govern demana la independència però critica Rajoy per no fer cap oferta

Homs, en una imatge d'arxiu

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lamentat “profundament” que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “no hagi fet cap mena de proposta” durant la seva visita Catalunya i s’hagi limitat a fer “desqualificacions i mostrar menyspreu per quelcom que és l’essència de la democràcia”, com és que els catalans puguin votar sobre el futur polític de Catalunya.

Segons Homs, “el president Rajoy no té coratge d’abordar el que passa a Catalunya i avui ha vingut a fer un míting i no assumir el repte que hi ha plantejat”.
 
En paraules del conseller Homs, “després d’escoltar Rajoy el que tenim és la convicció que com més llibertat millor”perquè davant la falta de propostes i els desqualificacions “el que hem d’aspirar és a la llibertat total”.
 
El conseller Homs ha “valorat molt positivament” que l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) hagi mostrat el seu recolzament a la creació d’una llista unitària de cara unes eleccions plebiscitàries, tal i com va fixar el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva conferència del passat 25 de novembre.

També s’ha mostrat esperançat amb que la resta de formacions partidàries del dret a decidir s’afegiran a aquesta proposta. “Jo crec que aquí hi ha una voluntat molt compartida que és de fer possible allò que fins ara el senyor Rajoy no ha volgut permetre”, ha assegurat Homs, tot afegint que “estic convençut que hi haurà llista i una gran majoria a favor de la independència”.
 
Durant la seva intervenció, Homs ha reclamat “serietat” al president espanyol després que que aquest hagi afirmat que el govern espanyol finança la Generalitat. En aquest sentit, ha recordat a Rajoy que “qui finança la despesa pública som els ciutadans a través dels impostos”.

El portaveu del Govern també ha criticat que el president espanyol digui que es preocupa per Catalunya durant la seva visita a Barcelona mentre l’executiu espanyol ha recorregut el decret del govern contra la pobresa energètica. “Preocupar-se per Catalunya és preocupar-se per la gent que té una situació de pobresa que no pot assumir els costos de la factura energètica”, ha constatat el conseller de la Presidència.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA, bcn, 01/12/2014 - 20:18

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !

#34.1 BEJOTA, bcn, 01/12/2014 - 20:19

SR. HOMS :EL govern , NO TÉ QUE DEMANAR RES DE RES VIST AQUEST RESULTAT.

#33 Sharp, Tarragona, 01/12/2014 - 20:16

Todo este tinglado se basa en que el Estado debe dar mas a Mas. Y como éste dice que nones, pues ahora se ponen mas nerviosos porque tendrán que mojarse de verdad en el tema de la Independencia. Es aquello de Insista Sra. marquesa, que quiero repetir.

#32 spanish, Madrid, 01/12/2014 - 09:01

ya o sea nos queremos ir pero arreglarnos las cosas jejejejjeejeejejej la historia del Quebec es buena muestra

#30 sr Pepito, Lérida, 30/11/2014 - 21:20

La oferta que os debería hacer Rajoy es en qué prisión quereis cumplir la condena : en Can Brians o en Alcalá Meco.

#29 Neferu, Barcelona, 30/11/2014 - 19:18

Joan, manresa.Hay que ver el arte que tienes para tergiversar las cosas. Qué tendrá que ver Catalunya con la mala praxis de sus gobernantes!!Nadie está contra Catalunya, nadie odia a Catalunya. Se critica las actuaciones e hipocresía de sus políticos, las formas tan antidemocraticas que se gastan