Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2020. 19:09h.

El Govern demana l'estat d'alarma després d'haver-lo criticat

ERC i JxCat hi van votar en contra a Madrid

El Govern demana l'estat d'alarma després d'haver-lo criticat

El Govern ha decidit demanar l'estat d'alarma al Govern espanyol després d’una reunió extraordinària celebrada al Palau de la Generalitat. D’aquesta manera Catalunya se suma a d’altres comunitats com ara País Basc, Astúries, Extremadura, La Rioja i Melilla.

El Govern, apel·lant a "l'article 116 de la Constitució", sol·licita a l'Estat poder adoptar aquesta mesura "donada la greu evolució que està tenint en els últims dies la pandèmia del covid-19, per tal de poder disposar de la cobertura legal adequada per a l'adopció amb la màxima immediatesa possible de mesures que comportaran limitacions de drets fonamentals".

El Govern recorda que "en els supòsits de crisis sanitàries, com ara epidèmies i situacions de contaminació greus que afectin tot, o part de l'àmbit territorial d'una comunitat autònoma, el president de la mateixa, podrà sol·licitar a el Govern de l'estat la declaració de estat d'alarma".

"La declaració d'aquest estat d'alarma hauria de preveure la gestió descentralitzada a les autoritats de la Generalitat de Catalunya", conclouen.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#17 Graupera, Vielha, 24/10/2020 - 16:13

Però no erem millors?
I ara hem de pidolar ajuda a la pèrfida Espanya?
Com de costum quan tot es posa malament de veritat a Catalunya, Madrid ha de venir a treure'ns les castanyes de foc.

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 24/10/2020 - 14:20

Menuda banda de incompetentes y fracasados, mediocres, sin preparacion, sin formacion, sin experiencia laboral, ni profesional y encima chulos y prepotentes, no hay nada peor que unos ineptos que se creen listos, con esta gente nos vamos todos a la ruina (menos ellos, claro)

#15 Lepero, Barcelona, 24/10/2020 - 13:36

Nada, nada, que rectificar es de sabios, que es lo que somos.

#12 Montse Quatre, Barcelona, 24/10/2020 - 08:53

En mans d'aquesta banda de delinquents i fanatics com la pànfila de la foto amb americana groga, el seu màxim merit per estar on l'han posat i no la treuen ni amb la seva gestió que te morts a l'esquena...aquest pais no te solució, son la mediocritat personificada amb l'agravant de que xuclen fins l'ultim centim per justificar la seva nulitat

#11 Jacobo, Badaloan, 24/10/2020 - 08:30

Ahora hasta se ponen constitucionalistas, apelando el 116. De verdad, no sé como la gente se tragó que una parte del Govern, es herencia del Govern dels Millors: 1) llevando la contraria 2) dejando caer todo 3) esperando a que los demás se desgasten 4) subirse los sueldos....