Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2015. 10:51h.

El Govern denuncia "traves" de les ambaixades espanyoles per votar el 27S

La consellera Borràs diu que els més afectats són “els residents temporals a l'estranger”

El Govern denuncia "traves" de les ambaixades espanyoles per votar el 27S

Meritxell Borràs

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha denunciat “traves” de les ambaixades espanyoles per votar el 27-S. En una entrevista a La Vanguardia, explica que “ja hem rebut alguna queixa” dels residents a l’estranger.

“Des d'algunes ambaixades -diu- se'ls ha dit que durant el mes d'agost no podran fer els tràmits per votar per correu perquè el mes d'agost no treballen”. “I si no poden fer-ho durant el mes d'agost, que és quan s'acompleixen els terminis, ja m'explicarà quan ho faran. Per tant, de facilitats, no en posen, i algunes posen traves”, afegeix.

Borràs ha dit que es afectats són “sobretot els residents temporals a l'estranger”. “Els permanents no tant, perquè aquesta vegada poden sol·licitar la documentació per internet i, per tant, no han d'anar a les ambaixades”, ha indicat.

La titular de Governació ha explicat que després de les primeres queixes, a través de la secretaria d'Afers Exteriors, “s’ha mobilitzat alguns delegats a l'exterior, que han fet gestions amb els cònsols per mirar de resoldre-ho”.

Finalment, la consellera ha recomanat que als catalans que viuen a l’estranger que “si vénen de vacances a Catalunya facin el vot per correu des d'aquí”. “Però, és clar, és una situació ben anòmala”, ha reconegut.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#25 Purzel, Sevilla, 11/08/2015 - 03:34

A ver si os va a pasar como a mí, que cuando he ido a votar en mi región, en el colegio no había algunas papeletas, eso sí de IU, Podemos, etc..no faltaban..

jjjj

Son maniobras anti-democráticas..pero el Gobierno de allí tal vez tenga algunas mesas demasiado controladas...la des sus amigos...

#24 Casper, Bcn, 10/08/2015 - 13:29

Cosa que demuestra que esta tipa incluso fumada tiene razón, no hay suficiente embajadas catalufas en el extranjero.

#22 Casper, Bcn, 10/08/2015 - 11:04

No se que habrá fumado esta consejera, pero que yo sepa las elecciones del 27S son autonómicas y se aplica la misma Ley en toda España, luego las mismas dificultades tendrán en las embajadas y consulados para votar todos los españoles. Mucha jeta es lo que le echa y mucha manipulación y mentira.

#21 Protágoras, bcn, 10/08/2015 - 10:31

Donde existen verdaderas trabas para ser atendido es en los hospitales de Cataluña . Y eso no es culpa del PP ni de Madrit, sino de la Generalita, con Mas y Junquera a la cabeza.

¿Habéis recibido alguna queja de Bellvitge?, Pijos incompetentes. Cobráis para eso no para dar porculo con el prusés.

#20 lo confieso, es mi libertad personal, y no tengo remordimientos, 10/08/2015 - 01:45

No tengo el nivel C de español
ni el de catalán
ni
ningún otro

Es mi derecho a decidir no hacer filologías.