Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2011. 15:05h.

El Govern, desbordat per l'atur

Homs culpa a l'Executiu espanyol dels 600.000 aturats a Catalunya

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha culpat exclusivament al Govern espanyol de l'increment de l'atur a Catalunya el dia que s'ha sabut que ha pujat 16.282 persones respecte al mes de setembre, el que representa un increment del 2,8% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 600.930.

El Consell Executiu ha aprovat avui només tres acords: la modificiació del Codi de Consum per ajudar als beneficiaris d'hipoteques fer una elecció racional, 12 milions a la gestió dels boscos de cara a les nevades i "harmonitzar" la imatge coroporativa de la Generalitat.

Homs ha afirmat que "la culpa de l'autor són els morosos i el Govern espanyol excel·leix". "Si hi ha alguna cosa en la situació de l'atur que tenim és el propi Govern espanyol que no paga el que deu a Catalunya", ha insistit.

El portaveu ha reiterat que "volien retallar el doble" i que "no ens paguen el que deuen". "Són penosos" ha assegurat respecte a les últimes declaracions del Govern del PSOE, però ha subratllat que "en són els principals problemes".

D'aquesta manera Homs responia als secretaris d'Estat d'Ocupació, Mari Luz Rodríguez, i de Seguretat Social, Octavio Granado, que han atribuït part de la pujada de l'atur als "durs" i "intensos" ajustaments que comunitats i ajuntaments estan fent en matèria sanitària i d'educació.

Homs ha recordat el recent debat de política general -en el que el president Mas va recordar que havia fet 90 actes amb empreses- i posteriorment, a pregunta d'un altre mitjà, ha moderat el missatge: "crear ocupació és la dèria d'aquest govern".

El diputat del PSC Jaume Collboni ha recordat, tanmateix, en una nota de premsa que el Govern “té un mandat del Parlament aprovat fa sis mesos per unanimitat per fer un pla de xoc contra l’atur del qual no en coneixem encara els detalls”.

Homs
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Kropotkin, Vic, 04/10/2011 - 21:29

Jua, jua, jua,... Si es que vosotros no teneis la culpa de nada. Sois "los Más mejores". Se trata de una simple confabulación judeo-masonica por envidia de vuestra belleza e inteligencia. Sois los Cristiano Ronaldos de la politica... Jua, jua, jua,...

#7 rema, barcelona, 04/10/2011 - 18:12

Com que no tenien tema, el consell executiu d'avui s'ha dedicat a organitzar la imatge corporativa de la Generalitat, tot acceptant que de moment no tenen diners per posar-s'hi. De creació de llocs de treball no deuen tenir temps de parlar-ne, o no cal perquè Mas ja ha visitat 90 empreses. Penós!

#6 Xavi, Barcelona, 04/10/2011 - 18:01

Encara seguim amb la cançoneta que tot és culpa de Madrid? Ara ja no cola.

#6.1 lidia obiols serra, martorell, 04/10/2011 - 19:32

No home, no Xavi, la culpa es de CIU i d' en Mas que fa encara no un any que governen el nostre pais i de moment nomes han posat en practica el que tots fem a casa quan les despeses superen els ingressos i quan algun d'e nosaltres es troba a l' atur, RETALLAR despeses i mirar de mantenir la casa.

#5 john, martorell, 04/10/2011 - 17:05

Aquest gobern el que menys li preocupa son els 600.000 parats i 370.000 sense cap tipus de ajuda, es ben veritat que Spain is different, pero Catalunya deu ni do el diferent que es de Europa.

#5.1 Panchito Lopes, Tegucigalpa, 04/10/2011 - 17:22

Ándele, ahora el mismo de antes escribe en catalán nomás, pero qué faltotas de ortografia, huey! Tu no te llamas Pere Pagès, zopilote, ni sabes nada de catalán, pues. Tu eres como yo, aunque no te guste.

#5.2 John Dustin, martorell, 05/10/2011 - 01:11

Hola Panchito, pues no som iguals, perquè jo soc extranjer pero estic estudiant català i certament faig moltes faltes de ortografia, mentre tú no saps ni escriure en la teva llengua, my little dyke.

#4 Pere Pagès, Catalonia is diferent, 04/10/2011 - 16:26

Se ha de tener mucha cara y muy poca inteligencia para decir tal estupidez!

#4.1 Panchito Lopes, Tegucigalpa, 04/10/2011 - 16:46

Cuanto manito por aquí! Este que firma Pere Pagès no sabria pronunsiar el nombre con el que firma porque es demaziado catalán. Vinimos los dos en el mismo abion, huey.