Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2016. 14:17h.

El Govern descarta la DUI als 18 mesos

Puigdemont explica que l’objectiu és “preparar un Estat per esdevenir un Estat independent”

El Govern descarta la DUI als 18 mesos

Una reunió del Govern

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aportat una nova dada al debat sobre si, al cap de 18 mesos, Catalunya serà independent o no en la seva primera sessió de control al Parlament. Puigdemont ha manifestat que “nosaltres hem vingut, en aquests divuit mesos, a preparar un Estat per esdevenir un Estat independent”.

“Amb les màximes garanties jurídiques, amb la màxima protecció per a tots els ciutadans, amb la màxima preparació d’allò que en diem ‘les estructures d’estat’”, ha afegit. “I per fer això la democràcia no té cap altra fórmula que fer-ho a través del Parlament, del debat, del diàleg, allò que deien que en absència de violència es pot parlar de tot”, ha reiterat.

El president, això sí, ha acabat amb una cita del poeta Jaime Gil de Biedma: “Que la independencia iba en serio, ustedes se han dado cuenta demasiado tarde”. També lamentat que “no és agradable haver de treballar, haver d’aplicar un mandat democràtic sempre sota l’espasa de Dàmocles de l’amenaça constant, permanent, sistemàtica, infundada de l’Estat”.

Carles Puigdemont responia així a una pregunta del president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, que ha insistit per esvair dubtes que “com vam dir en el debat d’investidura, la nostra determinació per tirar endavant el mandat democràtic del 27 de setembre és total”.

“Hem vingut aquí a construir un estat perquè la gent pugui viure millor, pugui viure molt millor. I tenim tota la legitimitat democràtica per tirar-ho endavant”, ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Saga dels llepaculs II, Bcn, 04/02/2016 - 16:13

"President, no afluixi" "Endavant president" Artur, estem amb tu" "Dui als 18 mesos". Ja veus, fins i tot n'hi havia que volíen donar la seva sang. Mare de Deu quina colla!. Faria riure si no fos patètic. Ni Shakespeare haguès pogut triar per Macbeth una trama com aquesta.

#14 Pepet, Sabadell, 04/02/2016 - 13:28

Si la Generalitat fos una empresa, la direcció o el consell d'administració, a aquests de la fotografia, ja els hauria fotut a tots al cerrer.

#13 jOAN, Barcelona, 04/02/2016 - 10:43

Crec que van en bona sintonia, però es descartable una DUI a hores d´ara!?

#12 herman, llinars, 04/02/2016 - 07:05

nadie se dio cuenta que JUNT PEL SI
son las iniciales de Jord Puyol Sole
será casualidad pero no deja de ser curioso

#11 Catadisney show room, Vic , 03/02/2016 - 18:33

Oh, nooooo !!!

Ara que ja vacilava amb el francesos. cagundena.