Publicitat
Política · 9 de Març de 2016. 11:15h.

El Govern deslegitima el TC, però hi torna a recórrer

Presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra el pla estatal que regula l'adquisició dels crèdits de carboni

El Govern deslegitima el TC, però hi torna a recórrer

Puigdemont i Junqueras, en una imatge d'arxiu

El Govern ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Constitucional el pla estatal que regula l'adquisició dels crèdits de carboni després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi emès un dictamen que conclou que determinats preceptes del Pla vulneren les competències de la Generalitat.

L’Executiu de Carles Puigdemont ha pres la decisió perquè “no es respecta l’ordre competencial vigent en matèria de medi ambient“ malgrat que la declaració de sobirania aprovada per Junts pel Sí i la CUP considera que l’alt tribunal està "deslegitimat”.

El text aprovat el passat 9 de novembre, en efecte, manifesta que “el Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya votat prèviament pel poble en referèndum, entre d'altres”.

El Govern denuncia que l’Estat “estableix un sistema de gestió directa centralitzada en el qual es reserva l’exercici de totes les funcions executives”. “Amb això evita la distribució territorialitzada dels fons, pressupostats en cinc milions d’euros, entre les comunitats autònomes”, afegeix.

Finalment, la Generalitat considera que en la regulació establerta en el Reial decret que regula l’adquisició dels Fons de Carboni per a una economia sostenible “es margina novament les comunitats autònomes de les funcions executives que els correspon en matèria de medi ambient”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 BEJOTA, bcn, 09/03/2016 - 12:52

La tesorería, en Irlanda.
Grifols se lleva fuera de Cataluña el 80% de su nuevo plan de inversiones.(elEconomista