Publicitat
Política · 22 de Maig de 2020. 13:26h.

El Govern destina 1,3 milions a lluitar contra el Covid a l’estranger

Bernat Solé diu que la Generalitat “ha d’estar a l’alçada en aquest moment”

El Govern destina 1,3 milions a lluitar contra el Covid a l’estranger

El Govern de Catalunya destinarà 1,3 milions d’euros a “subvencionar actuacions humanitàries internacionals per fer front a la pandèmia de la COVID-19”, segons ha anunciat el conseller d’Exteriors, Bernat Solé.

Les entitats interessades tenen fins al 2 de juny per presentar propostes a la crida de la Generalitat i a finals de mes ja es coneixeran els projectes subvencionats, que cobriran àmbits de salut, educació, accés a l’aigua o seguretat alimentària, entre d’altres, i permetran donar resposta a la pandèmia en els països amb una major vulnerabilitat.

“Solidaritat i responsabilitat: és així com el Govern ha d’estar a l’alçada en aquest moment”, ha afirmat Solé, en la seva intervenció a la trobada. És la segona vegada que Solé es reuneix amb entitats d’acció humanitària, amb qui s’havia compromès a principis d’abril a dotar de pressupost el Comitè.

A més de l’aportació econòmica, el Departament de Salut enviarà 200 respiradors a les contraparts sobre el terreny i, des de l’Hospital Clínic, s’enviarà matèria primera als camps de refugiats saharauis perquè puguin continuar produint els medicaments.

“És evident que aquesta pandèmia ens ha portat a una situació d'emergència”, ha dit Solé, i ha recordat que “aquesta emergència és permanent a molts llocs” del món.

Segons el conseller, “la crisi de la COVID-19 implica tothom, sense distincions, i ens fa conscients de la nostra fragilitat i vulnerabilitat”, davant les quals Solé ha refermat l’aposta del Govern per reforçar la governança mundial, en especial l’OMS, i per reformular el rol d’Europa.

Bernat Solé també ha posat en valor els 290.000 euros que l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) aporta enguany, un any més, al Fons Central de Resposta a Emergències (CERF, per les seves sigles en anglès) de les Nacions Unides.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Juan Jose García, Cunit, 25/05/2020 - 16:01

No creo que llegue a su destino,ni el 3%...O sí,depende de cual sea el destino.

#14 VRaptor, Alicante, 24/05/2020 - 19:48

No es que este personaje sea un sinvergüenza capaz de decir que hay que estar a la altura de las circunstancias y dedicar tres millones de € al Covid en el extranjero, cuando se necesitan aquí. Es otro listo-tonto que solo obedece órdenes de quien se las puede dar para seguir manteniendo su sueldo. Luxemburgo está en el extranjero y de ahí, bota

#13 Reimond, Valencia, España, 23/05/2020 - 18:11

Ostia, un celta!
¡¡ Jajajajajajaja !!

#12 Albert, Barcelona, 23/05/2020 - 16:13

En aquest cas la pregunta que tinc es molt clara? Es necessari fer aquesta aportació per paliar efectes covid-19 a l’extranger quan aqui tenim els pitjos ratis del món respecte contagis sanitaris x habitant, contagis població residencies gent gran x habitant? No es millor primer paliar efectes interna i per exemple pagar els 15.000 ertes pendents?

#11 Albert, BCN, 22/05/2020 - 20:47

Nos mean en la cara pero dicen que llueve