Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2011. 14:21h.

El Govern diu que complirà amb el dèficit

Joana Ortega afirma que és gràcies a una polítca de "rigor i austeritat"

El Govern diu que complirà amb el dèficit

Joana Ortega, aquest diumenge a Portbou

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha assegurat que Catalunya complirà l'objectiu de reducció del dèficit que exigeix la Unió Europea a finals de 2012, gràcies a una política de "rigor i austeritat" consagrada als pressupostos per l'any vinent.

En declaracions a la premsa, Ortega s'ha referit així a les declaracions de la vicepresidenta i ministra d'Economia, Elena Salgado, que ha negat que el Govern hagi d'autoritzar aquest any a la Generalitat a incomplir l'objectiu de dèficit públic i ha opinat que Catalunya "ha de fer més esforços".

La vicepresidenta catalana ha assegurat que el seu executiu és "molt conscient que s'ha de ser possibilista" davant la situació econòmica i ha garantit que la Generalitat "està situada en un escenari de compliment" de reducció del dèficit per a finals de 2012.

Segons Ortega, el govern català ha hagut de replantejar els seus plans inicials d'ajust pressupostari al confirmar-se que el dèficit de 2010 va arribar al 4,2% del PIB, d'acord amb una auditoria de Deloitte que s'ha donat a conèixer aquesta setmana.

Malgrat aquesta situació de les arques catalanes, ha afegit Ortega, la Generalitat segueix compromesa amb una "política de rigor i austeritat" i creu que va "pel bon camí" de cara a un compliment dels objectius de dèficit de l'any 2012.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat