Publicitat
Política · 30 de Gener de 2019. 12:33h.

El Govern en ple exigeix l'absolució dels presos

Torra afirma que "jutgen a tot un poble"

El Govern en ple exigeix l'absolució dels presos

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit l'absolució dels presos en un acte institucional al Palau de la Generalitat i ha dit que el judici del Suprem "és una vergonya que el regne d'Espanya haurà d'encarar durant molts anys". "No ens deixarem intimidar per la injustícia, la venjança i l'odi", ha advertit Torra dos dies abans que els dirigents independentistes siguin traslladats a Madrid.

"El suport del Govern és absolut", ha començat el president, que ha denunciat que "abans de ser jutjats, han complert una pena preventiva absolutament abusiva". "Se'ls ha pres una llibertat que ningú els podrà tornar", ha lamentat.

El president ha afirmat que els tribunals internacionals "ens acabaran donant la raó" perquè "un referèndum no pot ser un delicte a l'Europa del s. XXI". Quim Torra ha continuat: "No volem que siguin jutjats, però ells volen anar allà per posar un mirall davant l'Estat". "Al cap i a la fi, jutgen a tot un poble i el seu dret a l'autodeterminació", ha reblat.

El president de la Generalitat ha exposat que "marxen com a presoners de l'Estat espanyol amb la consciència neta i tranquil·la que van fer el que havien de fer i el que els havíem demanat que fessin". "Exigim la seva absolució i que tornin com a homes i dones lliures", ha sentenciat.

Finalment, Torra ha exposat que els presos "volen anar al judici no pas a defensar-se de res perquè no han comès cap delicte sinó a dir la veritat". "Vam començar junts i lliures i acabarem junts i lliures. No esteu soles. No esteu sols. Sempre al vostre costat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Albert, BCN, 31/01/2019 - 00:41

Algun pueblo habra de nueve habitantes quiza...

#13 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, II*II Mai, enlloc , 30/01/2019 - 19:33

"Torra afirma que jutgen a tot un poble"

No fotis Torrat, doncs a mi no em jutgen, només jutgen polítics que feien el que se'ls cantava. Es creien per sobre de la llei...
Tot acte té una conseqüència, el futur d'aquests ho decideix un jutge i la conseqüència espero que sigui d'anys a la presó.

Així els que vinguin darrere ho tindran

#12 el último que cierre, Canovejas, 30/01/2019 - 16:39

Pero...¿quién eres tú, PUESTO A DEDO, para exigir nada a nadie y mucho menos a un ESTADO DE DERECHO RECONOCIDO INTERNACIONALMENTE, que va a juzgar a unos golpistas por desobedecer y ningunear las advertencias del Constitucional...?

Cumple con la LEGALIDAD, que A MUCHO MAS DE LA MITAD DEL PUEBLO NOS TIENES MUY MUY HARTOS.

#11 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 30/01/2019 - 16:39

L'exageracio de Torra es mès que notable. No s'ajusta a la realitat. Jutjar a tot un poble! "Strictu sensu" nomès es jutja a 9 persones. Exigir una absolucio es complicat. Tan si parla en nom propi com s'hi ho fa en nom del Govern. Un poder executiu no pot influir en el poder judicial. Divisio de poders, oi?

#10 Neferu, Barcelona, 30/01/2019 - 15:49

Si han cometido delito que paguen la pena que les corresponda. No están en condiciones de exigir absolutamente nada, que se lo hubieran pensado antes de hacer trizas la democracia y comportarse como unos golpistas y, por favor dejen ya de mentir, no van a juzgar a todo un pueblo, sólo al 47%