Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2015. 17:43h.

El Govern encarrega una Constitució provisional

També la creació del Banc Central de Catalunya

El Govern encarrega una Constitució provisional

Mas i Carles Viver i Pi-Sunyer en un acte (Foto: Govern)

El comissionat per a la Transició Nacional i director de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Carles Viver i Pi-Sunyer, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la seva tasca es tracta de “tenir-ho tot preparat i garantir que no farem el salt al buit”, en el cas d’una hipotètica Catalunya independent.

Viver i Pi-Sunyer ha dit que la seva funció al capdavant del comissionat és la de “tenir, al setembre, el màxim de preparades les mesures necessàries per tal de poder posar en funcionament un estat independent si és la voluntat de la majoria de la ciutadania d’aquest país”.

Unes afirmacions que arriben després de ser nomenat aquest dimarts comissionat per la Transició Nacional, amb l’objectiu de proposar, impulsar i coordinar les mesures i actuacions necessàries per preparar les estructures d’estat i culminar el procés de Transició nacional.
 
Entre les mesures que haurien d’estar enllestides ha citat la redacció d’una Constitució provisional, la redacció d’una proposta de negociació amb l’estat per a la desconnexió, amb la bateria d’acords i projectes de llei corresponents, així com el document de sol·licitud d’ingrés a la Unió Europea i la creació de l’Agència de la Seguretat Social o de la Hisenda pública.

També ha fet referència al projecte de llei de creació del Banc Central de Catalunya, assenyalant que el “desarem en un calaix” per tal que no el puguin impugnar.
 
En aquest sentit, ha manifestat que es tracta de “donar seguretat” a la gent que vulgui votar a favor de la independència, tot demostrant que “no és una cosa improvisada”, sinó que tot està pensat i preparat perquè es vol fer tot dins de la legalitat existent”.  

També ha apuntat que seria una “irresponsabilitat” que el Govern, sabent que hi ha forces polítiques a favor de la independència, es presentés a les eleccions sense haver preparat res. “Prefereixo que m’acusin de ser massa caut i tenir les coses massa clares que no pas d’improvisació total i que no hem preparat res”, ha reblat.

Una imatge de Carles Viver i Pi-Sunyer (Foto: Govern)

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#40 Carlos Gomez, Bcn, 26/02/2015 - 23:30

I ara que cony faran amb el jutge Vidal i amb la Constitucio que va escriure quan era poeta i que van llançar a les escombreries per ridicula ??
Al home no l´han afussellat els espanyols com volien aquests patriotes i ara reclamara un llloc a la Historia.
Un lloc pero ben pagat.
Molt ben pagat.

#39 un musclu, bcn, 26/02/2015 - 19:36

Ens em begut l enteniment o que?

#38 Lelo, Bcn, 26/02/2015 - 13:17

Y a cuánto nos va a salir la broma? Al menos el Juez Vidal la hizo gratis. Eso sí, se le olvidó Andorra...

#37 ONA, VIC, 26/02/2015 - 12:16

PREAMBUL :

CATALUNYA ÉS UNA UNITAT DE DESTÍ EN L'UNIVERSAL

#36 Manolo, Barcelona, 26/02/2015 - 09:28

El Gran Timonel, sigue con su raca, raca, raca....

Decepcionante

#36.1 joanot, llívia, 26/02/2015 - 18:28

Per què es deixa opinar als fatxes...? Tots cap a la vostra estimada espanya...!, au...! "arreando", com dieu vosaltres. Fora de Catalunya...!