Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2019. 12:52h.

El Govern equipara Catalunya i Hong Kong

Serret considera que la UE ha de demanar “el mateix” per ambdós territoris

El Govern equipara Catalunya i Hong Kong

La delegada del Govern davant la Unió Europea (UE), Meritxell Serret, considera que Brussel·les no és "coherent" quan insta al diàleg per resoldre el conflicte a Hong Kong i no "aplica" aquesta "solució pacífica i democràtica" a Catalunya per "aturar la repressió". "Demanem a la UE que el mateix que proclama per Hong Kong ho apliqui a Catalunya”, afirma.

En una entrevista a l'ACN, Serret assenyala que "la repressió no pot continuar" i demana "ajuda" a la UE per trobar una "solució política" a la qüestió catalana. Del nou rol de Josep Borrell com a cap de la diplomàcia europea espera "neutralitat" i que no actuï segons les seves "opinions personals" pel que fa a Catalunya i li exigeix "respecte" per l'activitat de la Generalitat.

Sobre l'euroordre que Espanya podria emetre després de la sentència de l'1-O, Serret diu que ja s'estan "preparant" per "fer tot allò que correspongui per defensar-se" i apunta que no l'impedirà "continuar treballant al màxim" com a delegada.

Per Serret, és important que hi hagi reaccions internacionals a la sentència de l'1-O per tal de forçar una "tornada a la via de la política i del diàleg". "Cada vegada són més els conscients que el conflicte català ja no és un afer intern, sinó europeu", diu la delegada, que esmenta, entre d'altres, el cas dels senadors i diputats francesos que han signat manifests per una solució política a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 botifler1914, Waterluxe, 07/10/2019 - 12:18

Serret considera que la UE ha de demanar “el mateix” per ambdós territoris... la alumna necesita mejorar, demuestra falta de atención y un muy bajo nivel de comprensión.

#21 Argonauta, Argos, 07/10/2019 - 12:10

Las situaciones no son comparables por muchísimas razones, pero las fundamentales son que España es una democracia, no como china, y que Cataluña nunca ha sido una colonia y nunca dejó de ser España, como Hong Kong.

#19 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 07/10/2019 - 08:08

Yo también lo creo. A los independentistas les han engañado como a chinos.

#18 Alejandro, Villadecans, 07/10/2019 - 07:51

Esta no se entera que la represión de la que habla solo la ven ellos

#17 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 07/10/2019 - 00:23

Panda de xorizos, rebreu a Europa. Saben que sou uns pillastres