Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2022. 16:43h.

El Govern equipara les mascotes als fills

Estableix custòdia compartida en cas de conflicte

El Govern equipara les mascotes als fills

El Govern ha aprovat l'actualització del Codi Civil de Catalunya per adaptar-lo "a la realitat social i jurídica dels nostres dies" per garantir "el principi d'igualtat entre dones i homes, potenciar la mediació i altres mitjans de resolució alternativa de conflictes i reforçar la protecció dels animals".

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha detallat sobre els animals que "es recull de forma explícita, que els animals són éssers vius amb sensibilitat física i psíquica que han de ser cuidats i tractats conforme a la seva espècie i s'ha de procurar el seu benestar".

El text també estableix els criteris a tenir en compte en cas de conflicte sobre la seva tinença per exemple després de separacions de parella o de divorci. "Podrem parlar de custòdia compartida i es contemplen en el dret de successió. En cas de maltractadors amb sentència ferma, s'estén la prohibició de visita als animals", ha detallat.

Patrícia Plaja ha exposat que la modificació afecta "aquells articles del codi Civil que estan obsolets, alguns fins i tot desfasats, pels temps que corren". Sobre el principi d'igualtat entre dones i homes, la portaveu ha explicat que "s'aprofita la modificació d'alguns articles per revisar-ne el llenguatge i es canvien els conceptes masculins per neutres".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 La Pepita del Raval, Cadaques, 30/11/2022 - 17:19

El manicomio lazy no defrauda.
El que tenga un burro de animal de compañía la custodia compartida la decidi?a la Pilar Rahola una parraca ecuánime donde los haya y con la braga al hombro.
Recordar que el burro catalá es un signo de identidad de los tractorianos lazys. Es una estructuradestat.

#4 Uriol , el del faristol, Orioland, 30/11/2022 - 00:05

No lo encuentran raro porque en el caso de los independentistas son lo mismo.

#3 El fet diferencial, Barcelona, 29/11/2022 - 22:01

Dons a veure si comencem pels corrabous, animalistes de la Chene, deuen estar molt contents els bous corrent amb les banyes incendiades amb la por que els fa el foc, o és que això no ho consideren maltractament pels vots que podrien perdre d'aquestes comarques catalaneees

#2 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 29/11/2022 - 20:00

Los animales no son personitas. En el campo los necesitan no como mascotas sino como animales de trabajo. Estaría bonito que un pastor tuviera que compartir su perro con la ex, el gallo kiriko, la vaca lola o la ratita puchi; la tiene para que muerda a la suegra si se le ocurre ir. El campo está lleno de gente que les votan. Y cazan., ojito.

#1 aixafaprunes, Andorra, 29/11/2022 - 18:37

La humanització dels gossos corre paral·lela a la deshumanització dels infants: hotels, càmpings, restaurants o vols on els gossos poden entrar, però no els nens perquè molesten. A veure quin gos va a buscar el Sintrom de l'avi o l'ajuda a dutxar-lo o li fa la compra o li canvia el bolquer. Els gossos tampoc no paguen pensions ni mantenen 1 cult