Publicitat
Política · 15 de Març de 2022. 14:39h.

El Govern equipara les rodes de premsa a un circ

Remarca que ambdós espais tenen una "normativa d'ús i funcionament"

El Govern equipara les rodes de premsa a un circ

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha recordat que les rodes de premsa posteriors al Consell Executiu de cada dimarts tenen una "normativa d'ús i funcionament" igual que ho tenen els teatres o els circs. Ho ha dit per defensar el document amb les "normes de règim interior per al desenvolupament de les rodes de premsa al Palau de la Generalitat" que han fet arribar als periodistes.

Plaja, a pregunta d'e-notícies, ha dit que "s'ha fet una normativa on simplement s'han recollit les normes d'ús de la sala de premsa". "S'han posat per escrit les normes de comportament que totes les periodistes que acostumem a trobar-nos en aquesta sala, llevat d'excepcions, ja complim i respectem", ha afegit.

També ha remarcat que "en una sala de premsa hi ha normativa d'ús i funcionament d'una sala de premsa, en un teatre hi ha normativa d'ús i funcionament d'un teatre i en un circ hi ha normativa d'ús i funcionament d'un circ". Sobre si el Govern relega el castellà a altres idiomes, Patrícia Plaja ha defensat que "les rodes de premsa són en català, sempre han sigut en català".

Finalment, Patrícia Plaja ha puntualitzat que "els periodistes poden preguntar en aquell idioma que considerin i la portaveu els hi respondrà en català". "Després de la roda de premsa, els periodistes que necessiten un tall de veu en algun idioma concret, ho demanen i la portaveu respondrà amb l'idioma que se li hagi sol·licitat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Albert, BCN, 15/03/2022 - 21:19

Ruedas de Prensa = Circo? Le ha traicionado el subconsciente, ella sera la payasa ajajajaja

#11 Fran, Calonge, 15/03/2022 - 20:18

Sr. Rius Graciés per plantar cara aquesta colla d'impresentables. El que ha dit vostè que no signaria el document XAPO. A sobre amb l'últim comentari que ha fet la Sra. Plaja, demanat disculpes, de que... Que un periodista faci la feina.

#10 Manuel Fernández, Esplugues de Llobregat, 15/03/2022 - 17:12

Y tiene razón, ellos pueden denigrarte a ti falseando la verdad, pero tu pedirles explicaciones con la verdad te tratan de todo .Así le va a Cataluña/nya

#9 Luigi., Barcino, 15/03/2022 - 17:06

Una eficiente representante de la Nomenklatura.

#8 David, FOLGUEROLES, 15/03/2022 - 16:55

La Platja puso un circo, y en lugar de crecerle los enanos, le crecieron las estupideces.