Publicitat
Política · 8 de Gener de 2019. 15:07h.

El Govern es desentén dels top manta i les okupacions

Chacón proposa un "protocol" per establir què correspon a cada administració

El Govern s'ha desentès de la problemàtica del top manta a les estacions de metro i Renfe de Plaça de Catalunya i de les okupacions d'habitatges en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts. La portaveu Elsa Artadi ha al·legat que aquests problemes no són competència de la Generalitat.

La consellera de la Presidència ha manifestat a pregunta d'e-notícies que "hi ha aspectes que són competència de la Generalitat i hi ha aspectes que són competència municipal i, per tant, nosaltres actuem dins les nostres competències".

Artadi ha dit que en les competències que no són seves l'únic que poden fer és "incentivar" per resoldre els problemes i ha recordat que "des del Departament s'han fet campanyes". "Ocupació de la via pública no és competència de la Generalitat i, per tant, no podem envair una competència que no és nostra", ha subratllat.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha dit que el top manta és "un fenomen que ens preocupa" i ha proposat "la creació d'un protocol" que estableixi "què correspon a cadascuna de les administracions".

"Quina és competència de l'administració local, quina és de la Generalitat i quina és competència de l'administració estatal com pugui ser, per exemple, amb l'entrada per inspecció de productes que no compleixin amb matèria de seguretat i normativa laboral", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 La Pepita del Raval, Cadaques, 09/01/2019 - 12:08

Lo suyo es llenar Catadisney de musulmanes ilegales, luego campi qui pugui.
Hay Artadi pasota total !!!

#5 Neferu, Barcelona, 08/01/2019 - 19:39

Jajajajajajaja ¿A estas alturas de la película no saben cuales son sus funciones? ¿Y son estos ineptos los que pretenden formar una república? ¡¡¡¡SOCORROOOOOO!!!

#4 Pepe, Alacant , 08/01/2019 - 19:17

La Generalitat no tiene competencias para expulsar a extranjeros, pero sí las tiene para impedir que se vendan falsificaciones de marcas, contra la economía sumergida, etc., como también las tienen los ayuntamientos para impedir la venta ambulante ilegal. Simplemente no quieren cumplir con su deber.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/01/2019 - 18:58

".. y, por tanto, nosotros actuamos dentro de nuestras competencias".

Doncs no van ser tan escrupulosos, legalistes i primmirats el 2017 quan van derogar por la gloria de su madre l´Estatut i la Constitucio oi ?

Com diu un amic meu Catalunya es divertida si te la sua tot una mica.

#2 OtgerCataló, BCN, 08/01/2019 - 17:57

No digueu que no son una monada. Han aprovat lleis sense no ternir cap competència i en contra de Constitució i Estatut però per resoldre un problema real, uuuuiiiiiii noooo, s'ha de crear una comissiò per tal que crei un protocol. Bandarres.