Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2018. 12:51h.

El Govern es nega a facilitar la relació de visites als presos

Ciutadans acusa Capella de "trepitjar els drets legítims dels diputats"

El Govern es nega a facilitar la relació de visites als presos

Roldán mostra la sol·licitud d'informació

La diputada de Ciutadans Lorena Roldán ha denunciat que el Govern es nega a facilitar la relació de visites dels consellers i alts càrrecs als presos i ha mostrat una sol·licitud per escrit durant una interpel·lació a la consellera de Justícia, Ester Capella. "Vostès, de nou, trepitjant els drets legítims dels diputats d'aquest Parlament", ha criticat.

Roldán ha assegurat que "el reglament penitenciari permet visites d'autoritats als centres penitenciaris, no als interns" i ha exposat que "el reglament penitenciari diu que els interns tenen com a màxim 5 visites al mes, però els números no quadren quan es tracta de les visites que han rebut els polítics presos: 21 visites en un sol dia".

"Per què quan els sol·licito la relació de visites dels membres del Govern i alts càrrecs de la Generalitat vostès m'ho deneguen?", ha preguntat. La diputada de la formació taronja ha remarcat que "això sí que és un dret que tenim els diputats recollit en el reglament del Parlament: Preguntar i demanar informació sobre allò com autoritats estan fent els membres del Govern o la resta d'alts càrrecs".

"Sap per què m'ho denega? Perquè no vol que transcendeixi el tracte de favor que se li està dispensant als presos del procés", ha afegit Lorena Roldán. "Si les persones que van cada dia a visitar els presos hi van en qualitat d'autoritats, per què vostès em deneguen a mi, quan ho sol·licito, informació sobre el que estan fent aquestes autoritats a la presó?", ha insistit.

Ester Capella no ha negat que no hagin facilitat la relació de visites i s'ha limitat a dir que "a Catalunya les autoritats públiques tenen el dret de visitar les presons" i ha afegit que "si tant li amoïna la situació de les persones que estan injustament privades de llibertat, vagi a visitar-les".

Sense donar cap xifra, la consellera ha afegit que "és cert, són moltes les autoritats polítiques i públiques que, a diferència de vostès, s'interessen per conèixer el tracte dispensat a les persones privades de llibertat". "Reben visites de moltes autoritats públiques. Malgrat que li pesi a vostè i al seu grup parlamentari, això demostra que tenim presos i preses polítiques", ha afirmat.

La diputada li ha replicat que "no puc anar a visitar als presos polítics perquè aquí no hi ha presos polítics" i ha denunciat que la consellera "no m'ha contestat a cap pregunta". "Vostès tenen un problema amb les persones que estan privades de llibertat", ha retret la consellera al grup de C's i els hi ha etzibat que "els hi hauria de caure la cara de vergonya".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#25 Kropotkin, Vic, 09/11/2018 - 19:48

¿Leches, también hay presos de CiUtad ano's?... Seran todos comunes, delicuentes comunes, no presos políticos, digo yo, ¿no?...Jua, jua, jua...,

#24 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/11/2018 - 22:18

Pues claro que no van a dar datos fiables de las visitas. Quedaría en evidencia que reciben trato de favor y que están más cerca de Pablo Escobar que de presos normales.

#23 OVNI, ELX, 08/11/2018 - 22:01

Tres diputats danesos visiten Forcadell a la presó i divendres aniran a Lledoners.
Els parlamentaris de Dinamarca es reuneixen amb Òmnium Cultural per conèixer la situació dels presos.
Aquest vespre també s'han reunit amb el govern de la Generalitat.

#22 opinador, Barcelona, 08/11/2018 - 19:45

una demostración más de cómo sería el Talibanato ultracatalanista, toooodo democracia y transparencia

#21 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 08/11/2018 - 18:32

La Ester Capella, como es habitual en los lazis adoctrinados, no juega limpio. Se cree que las Instituciones catalana, Parlamento incluido, son suyos.