Publicitat
Política · 16 de Gener de 2012. 14:45h.

El Govern es planteja suprimir els consells comarcals creats per Pujol

Ortega diu que "cal definir amb rigor el model d’administracions catalanes tot reduint-lo a la seva dimensió justa"

El Govern es planteja suprimir els consells comarcals creats per Pujol

Joana Ortega, en una foto d'arxiu

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha expressat la voluntat del Govern de regular les funcions de les administracions locals del país perquè considera que la situació actual és "insostenible" i obre la possibilitat a l'eliminació dels consells comarcals, creats pel Govern de Jordi Pujol. En un article a La Vanguardia exposa que "cal definir amb rigor el model d’administracions catalanes tot reduint-lo a la seva dimensió justa i finançant-lo correctament" i es pregunta si "no seria millor substituir els consells comarcals per un consell d’alcaldes que fixés els serveis?".

La vicepresidenta destaca que ara com ara, els ajuntaments destinen "entre el 25% i el 30% del seu pressupost" a finançar serveis que no els són propis i que "haurien de ser prestats -i pagats- per la Generalitat o l'Estat". Ortega diu que durant molt de temps s'ha anat carregant els ajuntaments amb més obligacions fins arribar a la situació actual en la qual hi ha alcaldes que demanen ajuda per poder fer front a despeses corrents i es troben al llindar de la fallida.

"S'han de prendre mesures i hem de repensar tota la administració local", assegura. Per això la setmana passada es va constituir una comissió que haurà de redactar l'avantprojecte de llei de Governs locals i Hisendes locals "amb la voluntat d'aconseguir la màxima eficiència amb la mínima burocràcia", diu, i afegeix que "amb la nova llei haurem de concretar l'estructura político-administrativa dels ens locals de Catalunya".

Abans de l'estiu, la comissió nomenada pel Govern, diu la vicepresidenta, haurà d'haver debatut i elaborat un document "en què s'estableixi si tots els consellers comarcals han de prestar o no els mateixos serveis; si tots han d'existir amb les mateixes estructures d'ara o si no seria millor, per exemple, que fossin substituïdes per un consell d'alcaldes que fixés els serveis a prestar i establís criteris per a una gestió professional".

 "Això no pot ser. Són massa administracions. Hem de simplificar per guanyar en eficàcia i en eficiència. Segur que guanyaríem molts recursos i els podríem dedicar a finançar correctament inversions i servei", conclou Ortega.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 anonim, girona, 17/01/2012 - 19:03

pareix que per una vegada els politics usen el servell ,bona cosa seria eliminar el consells comarcals pero mala si recoloquesen a tots el politics del consell a un altre lloc cobran igual o mes-

#18 Si a les privatitzacions i retallades, Barcelona, 17/01/2012 - 15:19

Per a sortir de la crisi cal reduir fortament el sector públic i privatitzar tot el que es pugui privatitzar.
Cal també deixar de castigar l'esforç i l'estalvi

#18.1 quecontentsestareu, barcelona, 17/01/2012 - 20:28

Estareu contents quan estigui privatitzat tot, si us cal un metge, un bomber, un mestre, s'hagi de pagar per tot, doblement apart dels impostos i seguretat social, i l'escola sigui privada, i tot a pagar.
Privatitzar vol dir tot car, i els beneficis als privats rics i privilegiats, no al poble.

#17 loli, girona, 17/01/2012 - 14:00

Amb els endollats que hi ha allà dintre no podran pas fer-ho i si poden que vigilin els altres llocs públics que sortiran moltes places bones.

#16 guillem, bcn, 17/01/2012 - 12:40

No ho faràn

#15 josepxicot, Barcelona, 17/01/2012 - 12:22

Alabat sigui el Senyor !!!,sembla ser que ho veuen
pelut,ara falta dins el programmar,les ambaixa
des,les escoles de català a l´exterior,les empre
sses públiques que van obrir els del Tripartit,els
assessorts que costen un ull de la cara,si ès ai
xí anirem bè.Ânim endavant.